Θεόδωρος Παπαγιάννης: Γλυπτική σε μάρμαρο

Θεόδωρος Παπαγιάννης: Γλυπτική σε μάρμαρο

Θεόδωρος Παπαγιάννης: Γλυπτική σε μάρμαρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας υποδέχεται τον Θεόδωρο Παπαγιάννη και φιλοξενεί την έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Γλυπτική σε μάρμαρο» για ολόκληρο τον Οκτώβριο στον καταπράσινο Κήπο του Λαού.

 Διάφορα είδη μαρμάρων που παράγει η χώρα μας παίρνουν μορφή και μέσα από 10 γλυπτά  δίνουν καλλιτεχνική υπόσταση σε μνήμες και βιώματα του γλύπτη απεικονίζοντας αγαπημένα του θέματα όπως, μεταξύ άλλων, το ζευγάρι και τα πουλιά.

Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, ομότιμος Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση Συμποσίων Γλυπτικής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου δημιουργώντας μεγάλα γλυπτά στον δημόσιο χώρο ενώ συνεργάζεται με πολλές Σχολές Καλών Τεχνών της Ευρώπης, και ειδικά τη Σχολή του Βερολίνου και της Brera, με τους καθηγητές David Evison και Paolo Galerani, δημιουργωντας workshops σε ομάδες σπουδαστών.

«Γλυπτική σε μάρμαρο». Εκεί όπου η πρώτη ύλη αποκτά μορφή και γίνεται τέχνη, εκεί όπου η τέχνη αλληλεπιδρά με τον περιβάλλοντα χώρο η εμπειρία του επισκέπτη συνιστά μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

1-31 Οκτωβρίου στον Κήπο του Λαού στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΕ ΜΑΡΜΑΡΟ

1-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

O Θεόδωρος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Ελληνικό Ιωαννίνων το 1942. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ως υπότροφος από το 1961 ως το 1966, με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά.

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς που συμμετείχε, με τελευταίο το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό για ένα γλυπτό στο Αεροδρόμιο του Σικάγο.

Το 2009 δημιούργησε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”. Το 2010 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών.

Το 2015 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.

Το 2017 το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων τίμησε τον Θεόδωρο Παπαγιάννη δίνοντας το όνομά του στο σχολείο.

Το 2019 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, με το Αργυρό  Μετάλλιο (Ανώτατη Διάκριση του Ιδρύματος) στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Είναι σήμερα ομότιμος καθηγητής γλυπτικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.