Θεατρική Παράσταση ”Τα Γεγονότα”

Θεατρική Παράσταση ”Τα Γεγονότα”

Θεατρική Παράσταση ”Τα Γεγονότα”

Μία πρωτότυπη συμπαραγωγή μεταξύ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Εναλλακτική Σκηνή) σε συνεργασία με την Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας San Giacomo, την Γυναικεία Χορωδία Κέρκυρας και την Μικτή Χορωδία Αχαράβης. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Κεχαγιόγλου και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής.

‘Η Κλαίρη, μια δασκάλα που στον ελεύθερο χρόνο της διευθύνει μια τοπική ερασιτεχνική χορωδία αποτελούμενη από μετανάστες και άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πιστεύει πως υπάρχει μια εξήγηση για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Μια μέρα ένας νεαρός ντόπιος θα εισβάλει ένοπλος στην αίθουσα προβών της και θα ανοίξει πυρ. Η Κλαίρη θα είναι η μοναδική επιζήσασα και το μόνο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να καταλάβει το γιατί . Εμπνευσμένο από τη μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το βραβευμένο έργο ”Τα γεγονότα” (2013) του Ντέιβιντ Γκρέιγκ επιχειρεί να κατανοήσει το αδιανόητο και να εξερευνήσει τα όρια της συγγνώμης ενώπιον μιας θηριωδίας. Τα γεγονότα είναι ένα πολιτικό έργο που εξετάζει την άνοδο της ακροδεξιάς, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας μέσα από μια απόπειρα να προσεγγίσει το ίδιο το «τέρας».

Στο έργο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ερασιτεχνικές χορωδίες από τις πόλεις που θα παρουσιαστεί η παράσταση, στο πλαίσιο της συμπαραγωγής της  Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ / GNO Alternative Stage με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ και την Ferodo Bridges.

Συγγραφέας: David Greig

Μουσική – Στίχοι:Τζων Μπράουν

Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια σκηνικού: Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος

Μουσική διεύθυνση – Διδασκαλία χορωδιών – Διασκευή μουσικής και στίχων: Κωνσταντίνος Θωμαΐδης

Κοστούμια: Μαρία-Σεσίλ Ιγγλέση

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Ηχοτοπία: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης

Υπεύθυνη χορωδιών επί σκηνής: Άννα Ευθυμίου

Σύμβουλος Σκηνογραφίας: Δήμος Κλημενώφ

Διεύθυνση Παραγωγής: Λευτέρης Κώτσης με τους Μαρία Κεχαγιόγλου και Κωνσταντίνο Μπιμπή

Πιάνο: Μάρκος Κώτσιας

 

Πρώτη παραγωγή του έργου από την Actors Touring Company σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Ramin Gray.

 

Ημέρα: Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020

Ώρα: 21:00

Τόπος: Κέρκυρα

https://www.facebook.com/events/322881175644729/