Σεμινάριο: Σύνταξη Βιογραφικού & Επαγγελματικό Προφίλ (LinkedIn)

Σεμινάριο: Σύνταξη Βιογραφικού & Επαγγελματικό Προφίλ (LinkedIn) από την SiLICON Urban Ecosystem
6 Μαρτίου 2024

Απευθύνεται σε:

Σε όλους! Το βιογραφικό σημείωμα είναι ο καθρέφτης μας. Θα πρέπει να είναι δυναμικό ώστε να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται κάθε στιγμή στο επαγγελματικό και ακαδημαϊκό μας προφίλ. Παράλληλα το βιογραφικό αποτελεί το εισιτήριο μας για μια συνέντευξη.

Είτε είσαι επαγγελματίας, είτε είσαι νέος στην αγορά εργασίας, είτε επιθυμείς να κάνεις μια αλλαγή στην καριέρα σου, το παρόν σεμινάριο θα σε βοηθήσει να συντάξεις ένα βιογραφικό που θα ξεχωρίζει. Παράλληλα, θα αυξήσει τις πιθανότητές σου για απορρόφηση στην αγορά εργασίας, χρησιμοποιώντας τεχνικές για τη βέλτιστη αξιοποίηση του επαγγελματικού σου προφίλ στο LinkedIn. Τέλος, θα παρακολουθήσεις ένα workshop για την καλύτερη προετοιμασία σου για την επόμενη συνέντευξη.

Θεματολογία

  • Ο σκοπός, οι βασικές ενότητες και η δομή του βιογραφικού σημειώματος
  • Τα επικρατέστερα λάθη που οδηγούν σε απόρριψη από έναν εργοδότη
  • Συμβουλές και χρήσιμες τεχνικές για τη σύνταξη και παρουσίαση του βιογραφικού
  • Παραδείγματα προς αποφυγή και προς μίμηση
  • Ιστοσελίδες δημιουργίας βιογραφικού και αναζήτηση εργασίας
  • Δημιουργία επαγγελματικού προφίλ και τεχνικές διαχείρισης LinkedIn
  • Η επίδραση της τεχνικής νοημοσύνης στην αξιολόγηση των βιογραφικών
  • Τεχνικές Συνέντευξης
  • Workshop – Προετοιμασία για την Συνέντευξη

  Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν πλήρως σημαντικές τεχνικές για την παρουσίαση και τη σύνταξη του βιογραφικού τους σημειώματος, ώστε να μπορούν να προάγουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία τους με έναν ελκυστικό, αλλά πάντα ρεαλιστικό τρόπο. Επίσης, στόχος είναι να εξοικειωθούν με ερωτήσεις και τεχνικές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη προετοιμασία τους για την διαδικασία της συνέντευξης.

  Στόχος του εν λόγω σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ή να διορθώσουν το βιογραφικό τους, ώστε να αποτελεί ένα εργαλείο marketing για τη μέγιστη προώθηση του προσωπικού τους brand και να προετοιμαστούν για την επόμενη συνέντευξη τους.

   

Εισηγήτρια: Ιωάννα Καλαμπόκη

Η Ιωάννα Καλαμπόκη είναι επαγγελματίας στον κλάδο της Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού με εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας. Τα κυριότερα αντικείμενα απασχόλησης της αφορούν την αναζήτηση και επιλογή προσωπικού, την εκπαίδευση και ανάπτυξη εργαζομένων, τη διαχείριση ενός συστήματος αμοιβών και παροχών, την εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων, τη διεξαγωγή έρευνας για την ικανοποίηση των εργαζομένων και την υλοποίηση δράσεων για τη σύσφιξη των εργασιακών σχέσεων.

Ως εισηγήτρια και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ, από το 2016 έχει πραγματοποιήσει αρκετές εκπαιδεύσεις σε ιδιωτικά κέντα δια βίου μάθησης, σε Δημόσια ΙΕΚ, σε σεμινάρια και στο πλαίσιο επαγγελματικών και ακαδημαϊκών ευθυνών

Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τη Διοίκηση των Ανθρώπινων Πόρων και την εργατική νομοθεσία.

Με γνώμονα την εμπειρία της στην αξιολόγηση βιογραφικών και στις συνεντεύξεις με υποψηφίους, επιθυμεί να μοιραστεί βασικές τεχνικές για τη σύνταξη και παρουσίαση του βιογραφικού που θα βοηθήσουν στην άμεση απορρόφηση ενός υποψηφίου από την αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση την καλύτερη προετοιμασία του για την επόμενη συνέντευξη.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ.