Προβολή βραβευμένων ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο Πολύτεχνο

Προβολή βραβευμένων ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο Πολύτεχνο

Προβολή βραβευμένων ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο Πολύτεχνο

Δευτέρα 27 Μαΐου 21:15 στο Πολύτεχνο θα πραγματοποιηθεί η προβολή δύο βραβευμένων ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
Kapr Code: Ένα ντοκιμαντέρ-όπερα που παρουσιάζει την αντιφατική ζωή του προοδευτικού συνθέτη και εξέχοντος κομμουνιστή Jan Kapr (1914-88), βραβευμένου με το βραβείο Στάλιν, που αργότερα απαγορεύτηκε στη σοσιαλιστική Τσεχοσλοβακία. Ενώ η ζωή του Kapr κλιμακώνεται προς κομβικές στιγμές, παρακολουθούμε τραγούδια όπερας που αντανακλούν αυτές τις κρίσιμες συγκυρίες της ζωής, αυτές που καθορίζουν τη μοίρα ενός καλλιτέχνη. Η ταινία εξερευνά τη φύση της μνήμης και της αφήγησης, χρησιμοποιώντας τις ερασιτεχνικές ταινίες του Kapr που εκδηλώνουν το χιούμορ, τους εσωτερικούς αγώνες και την επιθυμία του να αφήσει το ίχνος του στην αιωνιότητα.
Destiny: Ενώ η οικογένειά της επιμένει να παραμείνει στο σπίτι μετά το Λύκειο, το δεκαοχτάχρονο κορίτσι από το Ιράν θέλει να γίνει γιατρός. Για να πετύχει πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αμφισβητήσει όλους τους περιορισμούς της κοινωνίας στην οποία ζει.
Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://avarts.ionio.gr/festival/2024/gr/events/576/