Προβολή ταινίας “Casablanca” στο Φαληράκι

Προβολή ταινίας “Casablanca” στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας στο Φαληράκι, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20:30.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θερινών προβολών ταινιών στο νησί της Κέρκυρας, το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κέρκυρας θα προβάλει στον χώρο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κέρκυρας (Πύλη Αγίου Νικολάου), την ταινία “Casablanca”. Οι προβολές αυτές των ταινιών, και η δράση αυτή γενικότερα, αποσκοπεί στην επαφή και το δέσιμο του Κέντρου με την τοπική κοινωνία του νησιού, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών πάνω στο θέμα των εξαρτήσεων αλλά και την ευχάριστη και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μέσω της ψυχαγωγίας.

Η ταινία που θα προβληθεί είναι η “Casablanca” του Μάικλ Κερτίζ, και τοποθετείται στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στο δίλημμα ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ’ Ράιχ