Πρώτη παρουσίαση έργων Σπύρου Σαμάρα για φωνή και πιάνο

Πρώτη παρουσίαση έργων Σπύρου Σαμάρα για φωνή και πιάνο

Πρώτη παρουσίαση έργων Σπύρου Σαμάρα για φωνή και πιάνο

Ο καλλιτεχνικός σύλλογος Echoes και η Αστική – μη κερδοσκοπική εταιρεία Κέντρο Ελληνικής Μουσικής την Κυριακή 8 Μαΐου, διοργανώνουν συναυλία για την πρώτη παρουσίαση της έκδοσης του τόμου με τα τραγούδια του Σπύρου Σαμάρα για φωνή και πιάνο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» στις 8.30 μ.μ. Η νέα κριτική έκδοση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, σε επιμέλεια της μουσικολόγου Σοφίας Κοντώση, υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Yπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και περιλαμβάνει 16 τραγούδια. Λόγω της πανδημίας, καθυστέρησε περίπου δύο χρόνια η πρώτη δημόσια παρουσίαση της έκδοσης των τραγουδιών του κοσμοπολίτη Κερκυραίου μουσουργού. Ασφαλώς όμως δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καταλληλότερος τόπος από τη γενέτειρα του συνθέτη για την πρώτη παρουσίαση, τώρα που οι συνθήκες το επέτρεψαν.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Έλλη Καρύδη, υψίφωνος
Ρόζα Πουλημένου, μεσόφωνος
Γιάννης Χριστόπουλος, τενόρος
Κυριακή Κουντούρη, πιανιστική συνοδεία

Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Σπύρου Σαμάρα σε ποίηση των: Paul Solanges, Ιωάννη Καμπούρογλου, Iñocenza Well (Vincenzo Valle), Paul Milliet, Gustave Rivet, Mme Cesse Anna de Noailles, Γεώργιου Τσοκόπουλου, Ιωάννη Πολέμη, Γεώργιου Δροσίνη και Μπάμπη Άννινου.

Κυριακή 8 Μαΐου 2022, ώρα 8:30 μ.μ.
Αίθουσα Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» Αγίων Πατέρων 13, Κέρκυρα

Εισιτήρια: 10 ευρώ – 5 ευρώ φοιτητικό, ανέργων