Πρόγραμμα εορτασμού των 450 χρόνων από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δημοσιοποίησε το Πρόγραμμα Εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά,

11:00: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό
Χαιρετισμός Μητροπολίτου ( από εκπρόσωπό του), μετά το πέρας της δοξολογίας. Πανηγυρικός της Ημέρας, από τον κ. Σπυρίδωνα Γαούτση, Γραμματέα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής και Επίτιμο Πρόξενο της Μάλτας με θέμα: «Κερκυραϊκά Αποτυπώματα στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου».

11:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο Ντόβα και από τον Μητροπολίτη Καθολικών Κερκύρας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου κ.κ. Γεώργιο Αλτουβά          

Κατάθεση στεφάνων από την Περιφερειάρχη και τις Αντιπροσωπείες συμμετεχόντων χωρών.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. 

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου           

Πέρας Τελετής

12:00: Επίσκεψη Αντιπροσωπειών συμμετεχόντων χωρών στην Πλατεία Annunziata (μνημείο Καθολικής Εκκλησίας)

13:00-15:00: Επίσκεψη Αντιπροσωπειών συμμετεχόντων χωρών στο Πολεμικό Πλοίο (ανάλογα των συνθηκών covid-19)

18:00: Εκδήλωση στην Ιόνιο Ακαδημία          

Προβολή ντοκιμαντέρ για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, ειδική παραγωγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με θέμα: «1571-Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Η μεγαλωτάτη βιτώρια των Χριστιανών στο Ιόνιο»             

Συμμετοχή της χορωδίας “San Giacomo”    

Οι εκδηλώσεις έχουν διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID -19, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.