Πρόγραμμα εορτασμού της 157ης επετείου της 21ης Μαΐου

Πρόγραμμα εορτασμού της 157ης επετείου της 21ης Μαΐου

Πρόγραμμα εορτασμού της 157ης επετείου της 21ης Μαΐου

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ανακοίνωσε το πρόγραμμα εορτασμού για την επέτειο της 21ης Μαΐου. Σύμφωνα με σημερινή επιστολή του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού που απηύθυνε προς τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις της 157ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα θα παραστεί, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εσωτερικών Μαυρουδής Βορίδης.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ

  • 08:00 Έναρξη εορτασμού με χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες, Σημαιοστολισμό Δημοσίων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, εμπορικών καταστημάτων και οικιών μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου.
  • 18:30 Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των Επιφανών Τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση. Κατάθεση στεφάνου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο στον τάφο του Αείμνηστου Ιεράρχη. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας, στον τάφο   του   Αείμνηστου   πρώτου   Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και κατάθεση στεφάνων από τις κα Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (χωρίς προσφώνηση).
  • 21:15 Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ

  • 08:00 Έπαρση Σημαίας στο ΝΑΣΚΕ με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος που θα παρα- ταχθεί στο χώρο προ της πύλης.
  • 11:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κερκύρας  Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
  • 12:00   Πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Θα εκφωνήσει ο Δημήτριος Μεταλληνός Δρ. Ιστορίας – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με θέμα: «Από το 1821 στο 1864».
  • 12:45 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.
  • 20:00 Υποστολή Σημαίας στο ΝΑΣΚΕ με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος που θα πα- ραταχθεί στο χώρο προ της πύλης.
  • 21:15 Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

Των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με τη στρατιωτική παράταξη ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κερκύρας, με την εν γένει τάξη ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας. Υπεύθυνος για την οργάνωση των Εκδηλώσεων ορίζεται ο Τελετάρχης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Φώτης Σκούρτης.

Σημείωση: Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID -19, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.