Πεζοπορία των τεσσάρων κορυφών του Παντοκράτωρα

Πεζοπορία των τεσσάρων κορυφών του Παντοκράτωρα

Πεζοπορία των τεσσάρων κορυφών του Παντοκράτωρα

Την Κυρακή 14 Απριλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί “διάσχιση” με αφετηρία την Πόρτα Σινιών και τερματισμό την Παλιά Περίθεια, από τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Κέρκυρας.
Θα προσεγγίσουμε το Μέγκουλα, θα ανεβούμε στο Φανό & τη Βίγλα (780 μ.), θα συνεχίσουμε με τη Βόρεια κόψη του Παντοκράτωρα μέχρι την κορυφή του (903 μ), θα κατεβούμε στο οροπέδιο μέχρι τους Μιχαλακάδες (Στραβοσκιάδι) (849 μ) και θα τερματίσουμε ανεβαίνωντας στο Λάση (827 μ.) και κατηφορίζοντας στην Παλιά Περίθεια.
Η συγκεκριμένη πεζοπορία χρησιμοποιεί συνδυασμό μονοπατιών και κινείται αρκετά ΕΚΤΟΣ γνωστών διαδρομών (ακόμη και μονοπατιών), σε πρωτότυπη χάραξη του Συλλόγου μας.
Λόγω σχετικής δυσκολίας, έχουν προβλεφθεί σημεία “διαφυγής” μετά την κάθοδο από καθεμία από τις τρεις πρώτες κορυφές.
Μήκος διαδρομής: 18 χλμ.
Υψ. Διαφορά: +/- 1.000 μ.
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 8
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Ορειβατικά μποτάκια – Μακρύ παντελόνι
αντιανεμικό,
νερό (2-3 λίτρα),
σνακ, μπανάνα, τυρία, ηλεκτρολύτες
καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
μπατόν
ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή.
Αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο (προαιρετική).
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ (ΠΡΟΣΟΧΗ)
Ραντεβού στις 8:00 στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο παλιό λιμάνι (μπροστά από τον Μαύρο Γάτο). Η μετάβαση και η επιστροφή θα πραγματοποιηθούν με μισθωμένο λεωφορείο. Επιστροφή στην πόλη το μεσημέρι.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τα μέλη του συλλόγου 7 €/άτομο και για τα μη μέλη 10 €/άτομο. Όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν με ίδια μέσα το κόστος είναι 5 €/άτομο.
Εγγραφές στα γραφεία του συλλόγου (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) την Παρασκευή12 Απριλίου 19:00-21:00 – πληροφορίες στα τηλ. 6980944576 – 6972270991 ΜΟΝΟ 19:00-21:00. Οι εγγραφές γίνονται με την εξόφληση του ποσού. Τα μέλη του συλλόγου μπορούν να κλείσουν θέση και τηλεφωνικά. Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι ανοιχτά τα γραφεία. Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15 Ευρώ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€).