Περιπάτος στην πόλη από την Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα Κέρκυρας

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αφιερώνει όλο τον Φεβρουάριο σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του κόσμου με το μήνυμα “ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ”. Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι την επόμενη δεκαετία ο καρκίνος θα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Στην Ελλάδα το 2023 καταγράφηκαν περίπου 66.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου και 33.000 θάνατοι από την ίδια αιτία.

Η αποδυνάμωση των Συστημάτων Υγείας, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, και ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Η Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα Κέρκυρας σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων ΓΝΚ “Συμπλέω” διοργανώνουν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι στο Πεντοφάναρο ξενάγηση στην πόλη μας με τη βοήθεια της αρχαιολόγου-διπλ/χου ξεναγού Ροζαλίας Αδαμοπούλου.

Περπατάμε και μαθαίνουμε για την πόλη μας. Μεταφέρουμε και το μήνυμα “ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ”.