Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ TΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΜΠΑΝΤΑΣ) ΤΗΣ Φ.Ε.Κ.

Συμμετέχει το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών “METALLON
Γιάννης Καραμπέτσος (τρομπέτα), Παναγιώτης Μπαλαμός (τρομπέτα),
Κώστας Σίσκος (κόρνο), Κώστας Αυγερινός (τρομπόνι),
Γιώργος-Θεόδωρος Ραράκος (τούμπα)

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός

ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑΡΗΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 8.30 μ.μ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Η έναρξη του κερκυραϊκού Πάσχα από τη Μπάντα της “Παλαιάς” Φιλαρμονικής (08.04.2023)

Στις 8 Απριλίου 2023, Σάββατο του Λαζάρου, η Μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας για ακόμη μια χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη της κερκυραϊκής πασχαλινής περιόδου με την από ετών καθιερωμένη συναυλία της. Σε αυτήν πρόκειται να ακουστούν έργα των Schubert, Brahms, Bernstein, Sibelius, Thomas, Bizet, Mascagni, Rozsa και De Haan. Κύριο χαρακτηριστικό της συναυλίας είναι το ότι τα ακροάματά της σχεδόν στο σύνολό τους ακούγονται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, ισορροπώντας όπως πάντα μεταξύ των κλασικών και των πιο σύγχρονων ακουσμάτων με άμεσες ή έμμεσες νύξεις για την πασχαλινή περίοδο που αρχίζει.

Ιδιαίτερο στοιχείο της συναυλίας είναι η σύμπραξη της μπάντας της “Παλαιάς” με το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών “METALLON”, αποτελούμενο από τους: Γιάννη Καραμπέτσο (τρομπέτα), Παναγιώτη Μπαλαμό (τρομπέτα), Κώστα Σίσκο (κόρνο), Κώστα Αυγερινό (τρομπόνι), και Γιώργο-Θεόδωρο Ραράκο (τούμπα). Τα δύο μουσικά σύνολα θα ερμηνεύσουν για πρώτη φoρά στην Κέρκυρα την απαιτητική “Σουίτα” από την περίφημη “Λειτουργία” που συνέθεσε ο L. Bernstein το 1971.

Η καθιερωμένη συναυλία της μπάντας της “Παλαιάς” Φιλαρμονικής στις 8 Απριλίου 2023 υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας με ώρα έναρξης 20:30. Γενική είσοδος: 5 Ευρώ.