Παρουσίαση βιβλίου: Πορτόνι – 45 ιστορίες κορφιάτικου ταμπεραμέντου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με την ευκαιρία έκδοσης του βιβλίου “Πορτόνι – 45 ιστορίες κορφιάτικου ταμπεραμέντου” από τις εκδόσεις Λοράνδου, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 στην Ιόνιο Βουλή για να μοιραστούμε αναμνήσεις από τα πέντε χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού.
Θα μιλήσουν οι:
Πέπη Γιάννου
Νίκος-Δημήτρος Μάμαλος
Αλέξανδρος Αηδονίδης
Άννυ Νούνεση
Μάνος Ναθαναήλ
Στρατής Ανδρεάδης
Θα συντονίζει η Τζένη Γεωργίου

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα μισάνοιχτο παλιό πορτόνι στο Καμπιέλο, αργά ένα απόγευμα μέσα στη νοτισμένη κυριακάτικη ηρεμία του Νοέμβρη. Όσοι από εμάς κοντοσταθήκαμε, σαγηνευμένοι από τη μαγική προοπτική των μυστικών, χωθήκαμε στο ημίφως του. Και ξεκίνησαν να ξετυλίγονται αφηγήσεις και γράφτηκαν μπερδεμένες σε ωραίες ιστορίες, πλεγμένες πάνω σε φλογισμένα μεταμεσονύχτια πληκτρολόγια.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το μικρό περιοδικό “Πορτόνι”, παιδί μιας παρέας ανοιχτής, που προσκαλούσε συνεχώς κι άλλους να αφουγκραστούν με την πένα τους τον υπόγειο παλμό της Κέρκυρας. Στο πέρασμα του χρόνου πήρε τη μορφή που από μόνο του όρισε, ξεθάβοντας για πέντε χρόνια ιστορίες που απλώνονταν πάνω στο κιτρινισμένο του χαρτί, όπου ο χρόνος, ο τόπος και τα πρόσωπα παίρνανε πραγματική πνοή μόνο μέσα από το άγγιγμα και τη ματιά των συντακτών τους, έχοντας πάνω τους πλέριο το ανθρώπινο αποτύπωμα.

Το βιβλίο “Πορτόνι – 45 ιστορίες κορφιάτικου ταμπεραμέντου”, γέννημα βαθιάς επιθυμίας συντακτών και αναγνωστών του περιοδικού, περιλαμβάνει σαράντα πέντε μικρές και μεγάλες ιστορίες, συλλεγμένες από τα δεκατέσσερα τεύχη του, αρχής γενομένης από εκείνες τις διηγήσεις που ακουμπάνε στα μαγικότερα τοπόσημα του νησιού, σ ́ εκείνα που σε οδηγούν αλάνθαστα εκεί που πάλλεται αληθινά η καρδιά του!

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον sindetiras που ένα μέλος της ομάδας του, ο Αλέξανδρος Αηδονίδης, βρίσκεται ανάμεσα στους συγγραφείς του βιβλίου και στους ομιλητές της βιβλιοπαρουσίασης. Ο sindetiras θα παραβρεθεί φυσικά στην εκδήλωση από το “Πορτόνι” και σας περιμένουμε όλες και όλους στην παρουσίαση του βιβλίου!