Παρουσίαση Βιβλίου: «Μην Τη Φοβάσαι Τη Νύχτα, Σύμμαχος Είναι»

Παρουσίαση Βιβλίου: «Μην Τη Φοβάσαι Τη Νύχτα, Σύμμαχος Είναι»

Παρουσίαση Βιβλίου: «Μην Τη Φοβάσαι Τη Νύχτα, Σύμμαχος Είναι»

Το νέο βιβλίο της Λιάνας Τσιρίδου «Μην Τη Φοβάσαι Τη Νύχτα, Σύμμαχος Είναι», από τις εκδόσεις Άπαρσις, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 22/9/21 ώρα 8.00 μμ., στον κήπο του Φλαγγίνειου (Ανεμόμυλος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Μαρία Καμονάχου, Δρ. Ιστορίας, Συγγραφέας
  • Αλίκη Κατσαρού, Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Αλεξάνδρα Παγιατάκη.

Επιμέλεια βίντεο: Νέστωρ Κοψιδάς

Χορηγός επικοινωνίας KYMAFM.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού.

Περίληψη

«Θα πέσει η νύχτα πάλι ευεργετική, θα μας γιατρέψει από τις γρατσουνιές, από τα αγχωμένα βήματα στη βουή της πόλης,τις αδιάφορες κουβέντες, τη σκοτούρα της άδειας τσέπης μας. Θα πέσει η νύχτα πάλι, θα μας γιατρέψει και από τις χαρακιές, από τα αφηρημένα βλέμματα των φίλων, τα λόγια που δεν έπρεπε να ξεστομιστούν, τα ψέματα που δεν κατάφεραν νακρυφτούν. Θα πέσει η νύχτα πάλι. θα μας γιατρέψει και από τις βαθιές πληγές, από τις ενοχές που μας τύλιξαν με δηλητήριο, από τις καλά μεταμφιεσμένες προδοσίες, από τους ανυπόφορα δειλούς εαυτούς μας. Θα μας γιατρέψει. Α, είναι σπουδαίες οι θεραπευτικές ιδιότητες της νύχτας όσο μπορούμε ακόμη ναμοιραζόμαστε μια μουσική να ζωντανεύει το λιποθυμισμένο μας συναίσθημα, ένα κρασί να καθαρίζει το απελπισμένο μας μυαλό, ένα χάδι να παγιδεύει μικρά κομματάκια αιωνιότητας. Μην τη φοβάσαι τη νύχτα, είναι σύμμαχος».

Μικρές και πολύ μικρές ιστορίες για την αγάπη, την οδύνη, τη μοναξιά, τη συμφιλίωση. Μικρά και πολύ μικρά βήματα στο μέσα μας, στα γελαστά, στα δακρυσμένα, στα ανομολόγητα. Μικρές και πολύ μικρές ματιές στα κοινά μας, στα γνώριμα ή και στα ξεχασμένα. Σε όσα ψάχνουν χαραμάδα στο φως.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Λιάνα Τσιρίδου γεννήθηκε στις Σάπες Ροδόπης το 1958. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ.Από το 1989 ζει στην Κέρκυρα και εργάζεται ως καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Μωραΐτη κι έχουν δυο παιδιά, τον Μάρκο και τον Νίκο. Έργα της: «ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ», μυθιστόρημα, εκδόσεις Ιβίσκος, 2013 «ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ», μυθιστόρημα, εκδόσεις Ιβίσκος, 2015 «ΜΙΚΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ», εκδόσεις Λοράνδου, 2018. «ΔΥΟ ΑΒΓΑ ΜΑΤΙΑ», συλλογή διηγημάτων, εκδόσεις Ιβίσκος, 2019. «ΣΚΟΝΗ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ», μυθιστόρημα, εκδόσεις Φιλύρα, 2020.