Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για 18η χρονιά, σας προσκαλεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 13:00μ.μ. να παρακολουθήσετε διαδικτυακά από το κανάλι του Οργανισμού στο Youtube στο παρακάτω link https://www.youtube.com/user/smileofthechild, την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει  στο Ζάππειο Μέγαρο, με αφορμή την 25η Μαΐου «Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά».

 

Η 25η Μαΐου είναι μία ημέρα με διεθνή διάσταση και μεγάλη βαρύτητα, καθώς συμμετέχουν φορείς από ολόκληρο τον κόσμο με στόχο να αναδείξουν νέες δράσεις και υπηρεσίες, καλές πρακτικές αλλά τη μεγάλη έκταση και τις ιδιαιτερότητες του φαινομένου των εξαφανίσεων ανηλίκων.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Υπουργών, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αρχηγών ΕΛΑΣ, Λ.Σ., ΠΣ, διεθνών φορέων, Πρέσβεων και των μελών του Amber Alert Hellas, θα παρουσιαστούν:

 1. τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις εξαφανίσεις από την ΕΛ.ΑΣ., «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και διεθνείς φορείς

2. Η ενεργοποίηση και στη χώρα μας, της υπηρεσίας Amber Alert SMS, ένα νέο και πολύτιμο εργαλείο για την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων που κρίνεται απαραίτητη η ενεργοποίηση του Προγράμματος Amber Alert Hellas.

3. Η υπηρεσία, και στη χώρα μας, MISSING ALERT PROTOCOL, στο πρότυπο του Herbert Protocol που εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία στην Αγγλία.

4. Οι νέες υπηρεσίες από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Smile net. Βασικός πυλώνας είναι η συμβολή των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα.

5. Η Εθνική Γραμμή για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017, με την οποία αριθμοδοτήθηκε από την αρμόδια Αρχή ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηρώντας όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες και κατευθύνσεις.

6. Η αποτελεσματικότητα, που έχει το πρόγραμμα Missing Alert Hellas που συντονίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

7. Τα νέα μέλη στο πρόγραμμα Amber Alert Hellas. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πλέον απαριθμεί περισσότερα από 150 μέλη

8. Η εφαρμογή Missing Alert App, που αφιλοκερδώς σχεδίασε και υλοποιεί ο όμιλος ΟΤΕ και διαχειρίζεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Επιπρόσθετα, όπως κάθε χρόνο, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου θα παρουσιαστούν τα υλικοτεχνικά μέσα αλλά και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που τίθεται στη διάθεση κάθε παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο από: ΓΕΕΘΑ, ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ., Π.Σ., ΕΚ.ΑΒ., «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Δημοτικές Αστυνομίες από όλη τη χώρα.