Opera Gala στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Opera Gala στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Opera Gala στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Μερικές από τις δημοφιλέστερες άριες και ντουέτο αγαπημένων συνθετών της όπερας και της οπερέτας, θα ερμηνευτούν στο Opera Gala του Διεθνούς Φεστιβάλ Κερκύρας.

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη και ο μπασοβαρύτονος Άγγελος Χονδρογιάννης θα ερμηνεύσουν έργα  των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi, Gounod, Σακελλαρίδη, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Θανάσης Αποστολόπουλος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΠΟΓΡΗ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και άρχισε τις μουσικές της σπουδές πρώτα στο πιάνο. Μαθήματα κλασικού τραγουδιού ξεκίνησε στην τάξη της Μαρίνας Κρίλοβιτς στο Ωδείο Αthenaeum, από όπου πήρε το δίπλωμα της με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Ά Βραβείο, και χρυσό μετάλλιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού της Δάφνης Ευαγγελάτου, του Κώστα Πασχάλη, της Jeannette Pilou και του Άρη Χριστοφέλλη, με τον οποίο συνεχίζει τη μελέτη ρεπερτορίου. Υπήρξε ενεργό μέλος του Όπερα στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2009 έως το 2011.
Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., το Ergon Ensemble, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής και με την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με το συνθέτη Γιώργο Κουρουπό, δίνοντας συναυλίες μαζί του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει τραγουδήσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τα έργα του “Η σκηνή των θαυμάτων“, “Φωνή Δρυός“, “Λεπορέλλα” και  “Ελπίς Πατρίδος“. Έχει συμμετάσχει επανειλημμένα σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Εμφανίστηκε στους ρόλους του Συνθέτη (Αριάδνη στη Νάξο), της Ροζίνα (Ο κουρέας της Σεβίλλης), της Αντζελίνα (Σταχτοπούτα), της Ντοραμπέλλα (Έτσι κάνουν όλες), της Ντόννα Ελβίρα (Ντον Τζιοβάννι),του Κερουμπίνο (Οι γάμοι του Φίγκαρο), του Στέφανο (Ρωμαίος και Ιουλιέτα), του πρίγκηπα Ορλόφσκι (Η Νυχτερίδα), της Μερσέντες (Κάρμεν). Στην Ε.Λ.Σ. το 2021 τράγουδησε τον ομώνυμο ρόλο στην όπερα Δέσπω του Παύλου Καρρέρ στο επετειακό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, ενώ έχει εμφανιστεί και στο ρόλο της Εύθυμης Χήρας σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Συμμετείχε στην πρώτη παγκόσμια αναβίωση της όπερας του C.W. Gluck Il trionfo di Clelia” (Royal Opera House-Linbury Studio), και παράλληλα σ’ έργα σύγχρονου ρεπερτορίου (αφιέρωμα για τα 80χρονα του πρωτοποριακού βρετανού συνθέτη Peter Maxwell Davies (Icones- Miss Donnithorne”s maggot, MMA), “Madness” στο Φεστιβάλ Αθηνών, τραγουδώντας το έργο του Thomas Larcher My illness is the medicine I need“, τα 16 τραγούδια του Νίκου Σκαλκώτα σε πρώτη εκτέλεση (Μ.Μ.Α), κ.α.). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο μπασοβαρύτονος Άγγελος Χονδρογιάννης γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και κλαρινέτο στο Ωδείο Κέρκυρας. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι με τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Κώστα Πασχάλη και την Ειρήνη Τσιρακίδου. Αριστούχος του Master of Music in Performance στο hoch Schule für Musik Würzburg στην τάξη της Cheryl Studer. Υπότροφος του Ιδρύματος Wagner για το έτος 2015. Έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες και θέατρα στην Ελλάδα και την Γερμανία όπως Ε.Λ.Σ., Καμεράτα, Opera του Würzburg, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α. Είναι καθηγητής τραγουδιού σε ωδεία καθώς και σε χορωδίες.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Θανάσης Αποστολόπουλος έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές αίθουσες συναυλιών όπως το Concertgebouw στο Άμστερνταμ, το Palais des Beaux-Arts στις Βρυξέλλες, τη Philharmonie στην Κολωνία, τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Konzerthaus στη Βιέννη, το BFM στη Γενεύη, το Birmingham Symphony Hall ή την Αίθουσα της Φιλαρμονικής της Σόφιας, όπου έχει βραβευτεί στο Διεθνή Διαγωνισμό πιάνου “Albert Roussel”.
Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1990 με Δίπλωμα σολίστ και Α’ Βραβείο παμψηφεί, για να ολοκληρώσει στη συνέχεια τις σπουδές του στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου, στο Παρίσι και στο Ζάλτσμπουργκ με υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση, του Βρετανικού Συμβουλίου και της Γαλλικής Κυβέρνησης. Δάσκαλοί του υπήρξαν, μεταξύ άλλων, ο Άρης Γαρουφαλής, η Irina Zaritskaya και η Germaine Mounier.
Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας, την Ορχήστρα Δωματίου της Στουτγάρδης, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Ανόβερου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα Δωματίου Guerzenich, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τορίνο, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Sinfonietta της Βασιλείας, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, το Nash Ensemble κ.ά.
Μοιράζοντας τη δραστηριότητά του ανάμεσα σε ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και συνεργασίες με λυρικούς καλλιτέχνες, έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Βουλγαρία, Πολωνία), στις ΗΠΑ και στη Μέση Ανατολή, με συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Φεστιβάλ Αθηνών, Ναυπλίου, Πάτρας, Festival Berlioz στη Γαλλία, Mozart Festival  στις ΗΠΑ κ.α.).
Είναι παράλληλα υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η έρευνά του αφορά στην ανάλυση των χορικών του Μπαχ με τεχνικές μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης και γενικότερα στη σύνθεση μουσικής με μηχανικά μέσα.