Ομιλία Κώστα Καρδάμη για τον Νικόλαο Μάντζαρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 (7.30 μ.μ.) θα μιλήσει Κώστας Καρδάμης (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου) για τον Νικόλαο Μάντζαρο στην τρίτη εκ των τεσσάρων διαλέξεων (στην αγγλική) που έχουν προγραμματιστεί τον Σεπτέμβριο 2023 στο Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας (φιλοξενία της Βιβλιοθήκης Durrell), υπό τον γενικό τίτλο “IT ALL BEGAN HERE” («ΟΛΑ ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ»).

Η ομιλία θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Σολωμού στο Youtube για να παρακολουθήσετε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/channel/UCtBA3dtIPWaUF8xyvYiyD2A/featured

Οι διαλέξεις περιγράφουν σε κάθε περίπτωση τα κυριότερα γεγονότα/ εκδόσεις στις σταδιοδρομίες των Gerald Durrell, Θεόδωρου Στεφανίδη, Νικόλαου Μάντζαρου και Lawrence Durrell, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η Κέρκυρα – ο πολιτισμός, η χλωρίδα και η πανίδα, η πνευματική ιστορία, η λαογραφία, η κοινωνία – ήταν βασικό ερέθισμα για τα επιτεύγματά τους.

Προηγήθηκαν:
Η ομιλία της Lee Durrell στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 (7.30 μ.μ. (συζύγου του Gerald Durrell) για τον Gerald Durrell.
Η ομιλία της Βέρας Κονιδάρη (εκπαιδευτικού, υποψ. διδάκτωρος του Ιονίου Πανεπιστημίου) 12 Σεπτεμβρίου 2023 (7.30 μ.μ.) για τον Θεόδωρο Στεφανίδη.

Ακολουθεί:
Η ομιλία του Richard Pine (Ιρλανδού συγγραφέα, που ζει στην Κέρκυρα, ιδρυτή της Σχολής Durrell) 26 Σεπτεμβριου 2023 (7.30 μ.μ.) ο οποίος θα μιλήσει για τον Lawrence Durrell.