Ομαδική έκθεση ζωγραφικής: “Γυναικείες Εκφράσεις”

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής: “Γυναικείες Εκφράσεις”

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής: “Γυναικείες Εκφράσεις”

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση
“Γυναικείες Εκφράσεις”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19.00 στο κτίριο της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, Ι. Θεοτόκη 77.

Τρεις γυναίκες εικαστικοί, οι Κερκυραίες Ιολάνδα Άνθη-Βαρότση, Μαρίλη Βλάχου και Σπυριδούλα Ζάχου, παρουσιάζουν από κοινού τα ζωγραφικά τους έργα. Η κάθε ζωγράφος αναδεικνύει την ένταση του εσωτερικού της περιεχομένου.

Η Ιολάνδα Άνθη-Βαρότση γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας από όπου αποφοίτησε με άριστα και στη συνέχεια στη Βενετία (Università Internazionale dell’Arte),από όπου απέκτησε δίπλωμα στη συντήρηση λίθινων υλικών και νωπογραφιών. Το 2002 αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών-Κλάδος Διακοσμητικής του Μπάρι. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στα πολιτισμικά αγαθά, το σχέδιο, τη γραφιστική, τη χαρακτική και τη διδακτική. Έχει τελέσει καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και Ιστορίας της Τέχνης σε κρατικά Γυμνάσια της Ιταλίας κατά το σχολικό έτος 2007-8 (Treviso) και 2009-10 (Brindisi).
Είναι μέλος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης και Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έργα της βρίσκονται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Μαρίλη Βλάχου γεννήθηκε και κατοικεί στην Κέρκυρα. Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος καθώς δεν έχει παρακολουθήσει κάποια σχολή εικαστικών. Με τη ζωγραφική ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία και το 2007 αποφασίζει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην τέχνη της. Aπ’ το 2012 είναι μέλος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.
Το 2018 το έργο της «Θερισμός» έγινε εξώφυλλο στην ποιητική συλλογή της Ζωής Δικταίου «Αύριο στάχυα οι λέξεις».
Έργα της βρίσκονται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Marily Vlaxou

Η Σπυριδούλα Ζάχου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Παρακολούθησε μαθήματα στην καλλιτεχνική σχολή του νησιού με δάσκαλους τον Σπύρο Αλαμάνο και Μελίνα Γραμμένου. Διδάχθηκε ελεύθερο σχέδιο από τον Γερακάρη Άγγελο, αγιογραφία και διακόσμηση εσωτερικών χώρων από τη Νερίνα Λυμπεροπούλου και φοίτησε στην Ιδιωτική Σχολή ΑΚΤΟ Εφαρμοσμένη Ζωγραφική με καθηγητές τους Κάσκουρα, Ναυρίδη, Στεφανίδη, Κορδή κ.ά. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ Κέρκυρας διδάσκοντας Ιστορία Τέχνης και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. Σε Δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας και στον Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης Δίδαξε ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικους, σε ΚΔΑΠ και σε παιδικούς σταθμούς , νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Παράλληλα, εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, αναλαμβάνοντας εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων, ποιητικών συλλογών, διηγημάτων και μουσικών άλμπουμ. Έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει σκηνικά και κοστούμια χοροθεατρικές παραστάσεις σε ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας. Έργα της βρίσκονται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Spiridoula Zachou Art- Σπυριδούλα Ζάχου Art

Διάρκεια έκθεσης: 23/10 – 23/11

Ώρες επίσκεψης: 09.00 – 16.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77
Τηλ.: 26610 41085, e-mail: info@corfuartgallery.com