Οι “Πυραμίδες” στο Πολύτεχνο

Το Τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου Θυμέλη παρουσιάζει το έργο του Ανδρέα Φλουράκη «ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ» σε σκηνοθεσία της Χρύσα Πάντσιου.
Παίζουν: Δέσποινα Γαγλία, Πέγκυ Γεωργοτά,  Αστέριος Κομερτζόγλου, Νόπη Κοτίδου, Μίλκα Μεμή, Νίκος Μπούζης, Ελπίδα Τσιριγώτη, Σταμάτης Τσουνάκας.

Λίγα λόγια για το έργο

Οι Πυραμίδες, έργο που γράφτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περιλαμβάνουν  μοναχικές, ευσύνοπτες αφηγήσεις, στις οποίες μπορεί να εντοπίσει κανείς μια απομόνωση υπαρξιακή. Οι άνθρωποι μιλούν για τη ζωή τους μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση του εγκλεισμού . Όταν ο άνθρωπος κατασκευάζει τις «Πυραμίδες» του, επιδιώκει να φτιάξει συγχρόνως τον τάφο και την αθανασία του. Το έργο μιλάει για τις προσωπικές μας «Πυραμίδες», τι κάναμε στη ζωή μας και τι θέλουμε να μας συνοδεύσει μετά από αυτή . Οι χαρακτήρες απευθύνονται στο κοινό μουδιασμένοι από την εποχή τους, μια εποχή για γερά νεύρα που τους αποσυντονίζει και συχνά τους οδηγεί σε πράξεις απόλυτες και κωμικά λυτρωτικές. Άλλωστε, το σχήμα της πυραμίδας συμβολίζει μια σκάλα προς τον ουρανό και όλοι θέλουμε στο τέλος κάτι να μείνει από εμάς, που να θυμίζει αυτό που κάποτε ήμασταν.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ την Παρασκευή 17 Ιουνίου και Σάββατο 18 Ιουνίου στις 9.15 μ.μ. 
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.