Μεγάλη Τρίτη: Συναυλία της ορχήστρας εγχόρδων της «Παλαιάς Φιλαρμονικής»

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας συνεχίζει τη συναυλιακή δράση της στο  πλαίσιο της περιόδου του Πάσχα, αυτή τη φορά με την Ορχήστρα Εγχόρδων της. Για ακόμη μια φορά τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας καθιστούν αδύνατη τη ζωντανή πραγματοποίησή της με παρουσία κοινού. Συνεπώς,  πρόκειται να μεταδοθεί δια ψηφιακών και ηλεκτρονικών μέσων η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας που έλαβε χώρα προ ημερών κατόπιν ειδικής αδείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων πρόκειται να αναμεταδοθεί ως εξής: από τον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Channel την Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, στις 19:30 και την Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου, επίσης στις 19:30. Παραλλήλως, τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, από τις 21:00 η μαγνητοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη από τα διαδικτυακά κανάλια της Φιλαρμονικής (officialFEK στο youtube, facebook, instagram, twitter) και www.fek.gr.

Στη συναυλία της Ορχηστρας Εγχόρδων μας πρόκειται να παρουσιαστούν έργα που, άμεσα ή έμμεσα, σχετίζονται με την πασχαλινή περίοδο. Αυτά καλύπτουν την διαδρομή από την προκλασική εποχή (Handel, Vivaldi) και την κλασική (Haydn, Mozart) μέχρι τον Ρομαντισμό (Schumann, Grieg) και την Ελλάδα (Πολυκράτης, Θεοδωράκης).

Για ακόμη μια φορά η πλειονότητα των έργων ακούγονται για πρώτη φορά στο νησί μας. Και με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ξανασημειώσουμε, ότι το Πάσχα είναι η κατεξοχήν εορτή της ανθρώπινης επαφής, η οποία μόνο εξ ανάγκης αντικαθίσταται με ψηφιακά μέσα. Το Πάσχα του 2022 ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να αισθανθούμε ξανά το συναίσθημα αυτό όλοι μαζί, από κοντά, με υγεία και στην ολότητά του.