Κύκλος σεμιναρίων «Το Αμερικανικό διήγημα» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Ο κύκλος σεμιναρίων American Literature @ Athens American Center παρουσιάζει «Το Αμερικανικό διήγημα»
13 Οκτωβρίου 2021 – 19 Ιανουαρίου 2022

Με την χορηγία της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Athens American Center.

Το Τμήμα Δημοσίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και ο πολυχώρος του Αthens American Center διοργανώνουν τον τρίτο κύκλο σεμιναρίων με επίκεντρο την Αμερικανική λογοτεχνία.

Οι δέκα συναντήσεις, από τις 13 Οκτωβρίου 2021 έως τις 19 Ιανουαρίου 2022, θα έχουν εισηγητές τους διακεκριμένους συγγραφείς Θεόδωρο Γρηγοριάδη (Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2016) και Βαγγέλη Πρoβιά.

Οι συγγραφείς που θα παρουσιαστούν είναι: O Henry, Sherwood Anderson, Dorothy Parker, Ernest Hemingway, Bernard Malamud, Patricia Highsmith, Grace Paley, James Baldwin, Alice Walker, Lucia Berlin, Ann Beattie, Tobias Wolff, Amy Hempel, Lydia Davis, George Saunders, Jhumpa Lahiri, Denis Johnson και Anthony Marra.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης απευθύνεται σε:
1. Φιλολόγους και καθηγητές Αγγλικής γλώσσας που διδάσκουν σε Λύκεια και Γυμνάσια
2. Τελειόφοιτους και απόφοιτους Αγγλικής Φιλολογίας
3. Εισηγητές προγραμμάτων δημιουργικής γραφής
4. Συντονιστές λεσχών ανάγνωσης
5. Μεταφραστές, αναγνώστες, στελέχη εκδοτικών οίκων
6. Δημοσιογράφους που καλύπτουν τον εκδοτικό χώρο

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση της διασποράς του έργου των συγγραφέων σε εκπαιδευτικά πλαίσια και σε πλαίσια δράσεων δημιουργικής γραφής και φιλαναγνωσίας.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την ιστορία, την εξέλιξη και τον τρόπο με τον οποίο το Αμερικανικό διήγημα συνετέλεσε στη πολυμορφία και τη δυναμική της Αμερικανικής λογοτεχνίας. Οι δέκα συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας Zoom, και γίνονται δεκτοί συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.

Τα σεμινάρια είναι στα ελληνικά και η συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων η Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δείτε περισσότερα εδώ https://bit.ly/3AfRzqc