Κοπή πίτας του Corfu Mountain Trail

Κοπή πίτας του Corfu Mountain Trail

Κοπή πίτας του Corfu Mountain Trail

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου η ομάδα του Corfu Mountain Trail θα κόψει την πίτα της στην πλατεία του Σκριπερού στις 12:30 μμ. Καλεσμένοι είναι ολοι οι δρομείς και οι περιπατητές καθώς όπως συνηθίζεται θα υπάρχουν δύο κυκλικές διαδρομές που, με εκκίνηση στην πλατεία και ώρα 9:00πμ, θα μπορέσουν να απολαύσουν.

Οι διαδρομές θα είναι

7χλμ: https://www.plotaroute.com/route/2123385

18 χλμ: https://www.plotaroute.com/route/2107252

Και οι δύο θα ακολουθήσουν το παλιό μονοπάτι που ένωνε το Σκριπερό με το Σωκράκι και ανοίχτηκε ξανά πρόσφατα. Η μικρή διαδρομή θα συνεχίσει μέχρι την πλατεία του Σωκρακίου και θα επιστρέψει ομοίως στο Σκριπερό ενώ η μεγάλη, με υψηλό βαθμό δυσκολίας, θα βρει το μονοπάτι που οδηγεί στην Πιλίδα και ακολουθώντας την καινούρια εντυπωσιακή διαδρομή του CMT Ultra 103km θα διασχίσει την κορυφογραμμή από Τρουμπέτα προς Αγία Άννα και από εκεί, μέσω χωματόδρομων και παραδοσιακών μονοπατιών, θα καταλήξει πάλι στο πανέμορφο Σκριπερό, περνώντας από το μοναστήρι του Αγίου Συμεών και τους Δουκάδες.

Οι πορείες που θα ακολουθήσουμε είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ομάδας μας με την ομάδα του Corfu Trail όπου με χαρά αναβιώσαμε, ανοίξαμε και φέραμε τα μονοπάτια σε κατάσταση ασφαλούς και απολαυστικής διάσχισης. Προσφέρουν εντυπωσιακή θέα προς όλο το νησί και αποτελούν μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί περιπατητικά η κορυφογραμμή της Κεντρικής Κέρκυρας. Κατόπιν θα κοπεί η πίτα μας όπου θα υπάρχουν κεράσματα για τους δρομείς και τους επισκέπτες. Καλή χρονιά σε όλους.