Καντάδα Πόντου – ΤΕΤΤΤΙΞ στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Η μουσικοκινητική παράσταση “Καντάδα Πόντου” παρουσιάζεται στις 24 και 25 Αυγούστου 2022 στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, στις 21.00.

O τζίτζικας (ή τέττιξ με δύο ταυ) από τη φύση του συνδέεται με τη διαδικασία της μεταμόρφωσης, όταν από νύμφη γίνεται ενήλικας.

Το σύνολο σύγχρονης μουσικής ΤΕΤΤΤΙΞ (με τρία ταυ) μέσω της μουσικοκινητικής παράστασης Καντάδα Πόντου καταθέτει τη δική του φαντασιακή εκδοχή της αναγκαστικής «μεταμόρφωσης» μιας κοινωνίας. Η εγκατάσταση ποντιακού προσφυγικού πληθυσμού στην Κέρκυρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Συνθήκη της Λωζάννης αναγκάζει τις δύο αλληλοεπηρεαζόμενες πλευρές να αναθεωρήσουν αντιλήψεις και συνήθειες.

Μέσα από το δράμα, τη σάτιρα και το λαϊκό θέαμα οι ΤΕΤΤΤΙΞ, σε συνεργασία με την κινησιολόγο Eugenia Demeglio, μεταμορφώνουν τον κεμεντζέ και το μαντολίνο γεννώντας μια νέα οντότητα, σ’ ένα περιβάλλον όπου η διαφορετικότητα προβληματίζει και στιγματίζει, όμως ταυτόχρονα ανανεώνει, αναζωογονεί και εμπνέει.

Πληροφορίες/προκρατήσεις: https://bit.ly/3ppU1XA

Συντελεστές

Κίνηση, σκηνοθεσία: MEugenia Demeglio

Φωτισμοί: Ελένη Χούμου

Σύνθεση, επίβλεψη: Νίκος Ιωακείμ, Σταμάτης Πασόπουλος

 

Τραγούδι: Νατάσα Τσακηρίδου, Αμαλία Τσεκούρα

Μουσικοί: Ρέα Πικίου (φαγκότο), Κατερίνα Κωνσταντούρου (πλήκτρα), Χάρης Παζαρούλας (μπάσο), Παναγιώτης Ζιάβρας (κρουστά)