Ημερίδα: Ο Δρόμος είναι η Θάλασσα – Προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος

Την 16η Μαΐου 2022 θα διενεργηθεί στην Κέρκυρα ημερίδα με θέμα: «Ο Δρόμος είναι η Θάλασσα – Προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος» υπό τη συνδιοργάνωση της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, του Ιδρύματος Ευγενίδου, των εκδόσεων “Ναυτικά Χρονικά” & Ιsalos.net, του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας & του Δήμου Κέρκυρας, με στόχο την ενημέρωση μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κέρκυρας.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας με ώρα έναρξης 10:00 και λήξης 12:30. Στην εν λόγω ημερίδα θα είναι προσκεκλημένοι ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΝΑ.Ν.Π., εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συζήτηση με θέμα: «Προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος» με ομιλητές τον Δρ. Λεωνίδα Δημητριάδη- Ευγενίδη Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου & ΙΜΟ Good Will Ambassador και τον κ. Ηλία Μπίσια , Διευθυντή του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά & Isalos.net.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από την κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Ρόδη & τον Προϊστάμενο Διαχειριστικής Αρχής ΠΕΠ Ιονίων Νήσων κ. ΑΣΠΙΩΤΗ Κων/νο των έργων που υλοποιήθηκαν για την ΑΕΝ/Ιονίων Νήσων κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Συντονιστής της διοργάνωσης θα είναι ο Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ΣΑΠΟΥΝΑΣ Ευρυβιάδης.

Στην εν λόγω ημερίδα θα ενημερωθούν οι μαθητές για τις δυνατότητες που έχουν οι νέοι να σπουδάσουν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και στη συνέχεια να αναζητήσουν εργασία με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης , σε ένα κλάδο με διεθνείς προοπτικές και ικανοποιητικές απολαβές.