Ημερίδα: Διασχίζοντας τα σύνορα της γλώσσας: Η λογοτεχνική μετάφραση στο ζεύγος Ελληνικά-Αλβανικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του Έτους Λογοτεχνικής Μετάφρασης, το Κέντρο Γλώσσας και Πολιτικής και η Εθελοντική Φοιτητική Ομάδα DfltiVoice του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας διοργανώνουν το τρίτο κατά σειρά webinar με τίτλο «Διασχίζοντας τα σύνορα της γλώσσας: Η λογοτεχνική μετάφραση στο ζεύγος Ελληνικά-Αλβανικά».

Μετά τα πολύ επιτυχημένα «The path and the passion of translation» και «Λογοτεχνικά σταυροδρόμια: Η συνάντηση πολιτισμών μέσα από τη Μετάφραση», αυτή τη φορά η διαδικτυακή ημερίδα θέτει στο επίκεντρο ένα νέο ζεύγος γλωσσών και στοχεύει να αποκαλύψει, μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες αλλά και τις συζητήσεις των ομιλητών, τις προκλήσεις που υπάρχουν είτε πρόκειται για μεταφράσεις από τα αλβανικά στα ελληνικά είτε για μεταφράσεις από τα ελληνικά στα αλβανικά, τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε γλώσσας και εθνικής λογοτεχνίας και την αποδοχή των ελληνικών έργων από την αλβανική αναγνωστική κοινότητα και αντίστροφα.

Το webinar θα λάβει χώρα διαδικτυακά, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στις 18:30, με καλεσμένους τους:
-Romeo Çollaku
-Sokol Çunga
-Aristotle Spiro

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Καθηγητή και Αντιπρόεδρο του ΤΞΓΜΔ, κ. Γιώργο Κεντρωτή, και το ακροατήριο. Για ενημερώσεις, καθώς και για τον σύνδεσμο παρακολούθησης της εκδήλωσης, μπορείτε να βλέπετε εδώ: https://fb.me/e/1Ro6rvBTJ