Η Παιδική Χορωδία Rosarte στον Duomo

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

ROSARTE

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Corfu International Festival

Ιερός Καθολικός Ναός Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου (DUOMO)

Ώρα έναρξης: 20:00

Το νεανικό τμήμα της πολυβραβευμένης χορωδίας Rosarte με 4 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, θα αποδώσει ύμνους και θρησκευτικά χορωδιακά έργα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, μέσα στον επιβλητικό ναό του Duomo.

Συντελεστές:

Διδασκαλία: Ρόζη Μαστροσάββα, Αλέξανδρος Κομνάς

Πιάνο συνοδεία: Αλέξανδρος Κομνάς

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Η παιδική και νεανική χορωδία ROSARTE, που ίδρυσε και διευθύνει η μαέστρος Ρόζη Μαστροσάββα, αποτελείται από 200 επίλεκτα παιδιά και νέους ηλικίας 5 έως 24 ετών.

Περιλαμβάνει τμήματα μουσικοκινητικής pre-junior (Δέσποινα Ματθαιοπούλου), προπαιδική junior (Μαρία Λαμπιδώνη), παιδικά τμήματα παιδικό 1 και παιδικό 2 (Ρόζη Μαστροσάββα, Ολγα Αλεξοπουλου). Εφηβικό τμήμα (Ρόζη Μαστροσάββα) και νεανικό τμήμα (Ρόζη Μαστροσάββα, Αλέξανδρος Κομνάς). Στο πιάνο συνοδεύουν η Μυρτώ Ακρίβου, η Αποστολία Αναστασίου και ο Αλέξανδρος Κομνάς.

Η χορωδία λειτουργεί ως φυτώριο ικανότατων και πεπειραμένων χορωδών, με δεκάδες συναυλίες ετησίως στο ενεργητικό τους και αποσπά διθυραμβικές κριτικές από ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης.

Είναι η μόνη ελληνική χορωδία που έχει κερδίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιάδες Χορωδιών (Austria 2008 & RIGA/Latvia 2014, PRETORIA/South Africa 2018) ενώ συνεργάζεται τακτικά, μεταξύ άλλων, σε συναυλίες με όλες τις συμφωνικές ορχήστρες και τις

επαγγελματικές χορωδίες της χώρας μας.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Rosarte και η Μαέστρος της Ρόζη Μαστροσάββα είχαν την ύψιστη

τιμή να βραβευτούν από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Η Rosarte έχει ως Επίτιμο Πρόεδρο και μέντορα της χορωδίας τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό Μαέστρο και Συνθέτη Θεόδωρο Αντωνίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ