Η Lee Durrell στην πρώτη διάλεξη της σειράς “It all began here”

Η Lee Durrell στην πρώτη διάλεξη της σειράς “It all began here”

Η Lee Durrell στην πρώτη διάλεξη της σειράς “It all began here”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2023 (7.30 μ.μ.) θα ομιλήσει η Lee Durrell (σύζυγος του Gerald Durrell) για τον Gerald Durrell στην πρώτη εκ των τεσσάρων διαλέξεων (στην αγγλική) που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο 2023 στο Μουσείο Σολωμού (φιλοξενία της Βιβλιοθήκης Durrell), υπό τον γενικό τίτλο “IT ALL BEGAN HERE” («ΟΛΑ ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ»).

Οι διαλέξεις θα περιγράφουν σε κάθε περίπτωση τα κυριότερα γεγονότα/ εκδόσεις στις σταδιοδρομίες των Gerald Durrell, Θεόδωρου Στεφανίδη, Νικόλαου Μάντζαρου και Lawrence Durrell, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η Κέρκυρα – ο πολιτισμός, η χλωρίδα και η πανίδα, η πνευματική ιστορία, η λαογραφία, η κοινωνία – ήταν βασικό ερέθισμα για τα επιτεύγματά τους.

Ακολουθούν:
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 (7.30 μ.μ.) θα ομιλήσει η Βέρα Κονιδάρη (εκπαιδευτικός, υποψ. διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου) για τον Θεόδωρο Στεφανίδη.
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 (7.30 μ.μ.) θα ομιλήσει ο Κωνσταντίνος Καρδάμης (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμ. Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου) για τον Νικόλαο Μάντζαρο.
Και στις 26 Σεπτεμβριου 2023 (7.30 μ.μ.) θα ομιλήσει ο Richard Pine (Ιρλανδός συγγραφέας, που ζει στην Κέρκυρα, ιδρυτής της Σχολής Durrell) για τον Lawrence Durrell.