Γνωρίζω τα μανιτάρια τση Κέρκυρας 2023

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών και ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ελλάδος συνδιοργανώνουν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 για 6 η συνεχόμενη χρονιά γιορτή Μανιταριού στις ΣΙΝΙΕΣ (Αγία Βαρβάρα – Πόρτα Σινιων ) με εξορμήσεις για συλλογή και αναγνώριση μανιταριών – κυνήγι Τρούφας με τρουφόσκυλα – διάλεξη – ενημέρωση με θέμα τα μανιτάρια και την προστασία του περιβάλλοντος, έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνιών με θέμα το μανιτάρι και την φύση από τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της γύρω περιοχής.

Στην φετινή εκδήλωση θα συμμετέχουν αποστολές Μανταρόφιλων από το εξωτερικό Σερβία, Κύπρο καθώς και διάφοροι Σύλλογοι Μανιταρόφιλων από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

Σάββατο 21 Οκτοβρίου 2023

  • Στις 12: 00 μ,μ  συνάντηση στην Αγία Βαρβάρα Πόρτα Σινιών (προαύλιο χώρο Εκκλησίας) για εξόρμηση στην περιοχή των ΣΙΝΙΩΝ και ανεύρεση μανιταριών , υπό την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών – απαραίτητα να έχετε μαζί σας καλάθι και μαχαίρι.
  • Στις 15:00 θα γίνει επίδειξη συλλογής Τρούφας με ειδικά τρουφόσκυλα ,
  • Με την επιστροφή από την εξόρμηση θα γίνει κέρασμα μανιταρόσουπα  
  • Στις 16:00 Έναρξη ημερίδας – ενημέρωση ΄΄Γνωρίζοντας τα Μανιτάρια της Ελλάδος ΄΄ από τον Ερευνητή – Δάσκαλο των Μανιταριών κ. Κωνσταντινίδη Γιώργο ( πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδος ) .  
  • Στις 17:30 Γευσιγνωσία με τον απίστευτο  Σεφ του Μανιταριού Φώτη Παρασκευαϊδη (θα απολαύσουμε μανιταρόσουπα, ψητά μανιτάρια, αλλά και άλλες μανιταρονοστιμιές που θα ετοιμάσει ο σεφ) θα ακολουθήσει γιορτή με φαγητά και ζωντανή μουσική με την ορχήστρα ‘’ ΦΑΙΑΚΕΣ ‘’ για να διασκεδάσουμε.
  • Στον χώρο θα υπάρχει Έκθεση – παρουσίαση έργων ζωγραφικής και χειροτεχνιών με θέμα το μανιτάρι και την φύση από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της γύρω περιοχής.