Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος: Συναυλία 11ης Αυγούστου 2023

Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος: Συναυλία 11ης Αυγούστου 2023

Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος: Συναυλία 11ης Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μουσικό σώμα της «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» πραγματοποιεί συναυλία την Παρασκευή 11η Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00μμ, στο Πάλκο της Ανω Πλατείας.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριημέρου των εορταστικών εκδηλώσεων για την 307η επέτειο του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα για την λύση της πολιορκίας της Κέρκυρα από τους Οθωμανούς την 11η Αυγούστου του 1716.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει όπερα και συγκεκριμένα τις πιο γνωστές μελωδίες από τις πιο δημοφιλείς όπερες του Verdi (Τραβιάτα, Αιντα, Ριγκολέτο, Τροβατόρε, Ναμπούκο), Ελληνικούς χορούς του Σκαλκώτα, τον περίφημο «Χορό των Σπαθιών» του Aram Khachaturian, γνωστές κινηματογραφικές μελωδίες των Ennio Morricone και James Last, το πασίγνωστο σόλο τρομπέτα «Το καρναβάλι της Βενετίας» σε μια διασκευή για 4 τρομπέτες με σολίστ τους Δημήτρη Γκόγκα μελος της Κ.Ο.Θεσσαλονίκης, Γιώργο Λασκαρίδη μελος της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης, Σπύρο Λασκαρίδη καθηγητή τρομπέτας στη  F. Gulda school of music στη Βιέννη και Αλεξ. Μαυρόπουλο μελος ορχήστρας της Ε.Λ. Σκηνής.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα παιχτεί το εμβληματικό για τη ΦΕΜ έργο «Αλλαγή Φρουράς», με σολίστ το νεαρό τρομπετίστα της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» Σπύρο Ελ Τσαμπάν.

Ακόμα, η συναυλία θα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον προσφάτως αποβιώσαντα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, με επιλογή και ενοργάνωση δέκα γνωστών τραγουδιών του, από τον επ. Αρχιμουσικό μας κ. Σπύρο Μαυρόπουλο.

Η συναυλία θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με δύο αριστουργηματικά εμβατήρια, το «El Capitan» του John Philip Sousa και το «76 Trombones» του Meredith Willson.

Το μουσικό σώμα της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Σωκρατης Ανθης.

Περιμένουμε το Κερκυραϊκό κοινό να τιμήσει για άλλη μια φορά την καθιερωμένη συναυλία της «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», αλλά και την Κερκυραϊκή παράδοση.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.