Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δοτών Μυελού των Οστών Κέρκυρας “Πανδότης” και τα Τμήματα Αιμοδοσίας του: Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, ανακοινώνουν την πρώτη εθελοντική από κοινού αιμοδοσία για το έτος 2023.
Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις σε δύο νησιά του Ιονίου, την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα, η πρώτη αιμοδοσία θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου στην Κέρκυρα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου στην Κεφαλονιά.
Στο νησί των Φαιάκων – Κέρκυρα
Στην Κέρκυρα, η αιμοδοσία θα διεξαχθεί στο κτίριο Γαληνός, που βρίσκεται στο παλαιό ψυχιατρείο (Δονάτου Δημουλίτσα 74). Το πρόγραμμα λειτουργίας έχει προγραμματιστεί από τις 10:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. Τα μέλη του κοινού προκειμένου να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία μπορούν να παρευρεθούν στο χώρο κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ωρών.
Στο νησί της Κεφαλληνίας
Στην Κεφαλονιά, η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, που βρίσκεται στη διεύθυνση Σουηδίας 17. Οι ώρες λειτουργίας είναι από 09:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. και όλοι/ες είναι ευπρόσδεκτοι/ες να συμμετάσχουν.
Η σημασία της αιμοδοσίας είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς η δωρεά αίματος σώζει ζωές. Κάθε συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει ότι ένας άνθρωπος σε ανάγκη θα λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Είναι μία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και τη διαδικασία συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου:
[Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου]
Σελίδα Συλλόγου: https://ionio.gr/gr/community/blood-donors/
Facebook Συλλογου: https://www.facebook.com/VolunteerBloodDonorSocietyIonianUniversity/?locale=el_GR
Mail επικοινωνίας: panagopoulos@ionio.gr, Δρ. Ιάκωβος Παναγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιονίου Πανεπιστημίου- Διαχειριστής Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ιονίου Πανεπιστημίου