Επετειακή συναυλία από τη Φιλαρμονική «Μάντζαρος» στο Δημοτικό Θέατρο

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 20:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, το μουσικό σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος», πραγματοποιεί την επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής, για την επέτειο των 131 ετών από την ίδρυση της.

Η συναυλία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και θα ακουστούν έργα ξένων Φιλελλήνων Συνθετών, με θέμα την Επανάσταση, και πιο συγκεκριμένα τα έργα: «NAUPLIE VALSE» του Γάλλου συνθέτη Gontran Tampe, «OUVERTURE GRECQUE» του Ολλανδού συνθέτη Christian Friedrich Ruppe, «LE DERNIER JOUR DE MISSOLONGHI» του Γάλλου συνθέτη Louis Joseph Ferdinand Herold, «BATAILLE DE NAVARIN» του Αυστριακού συνθέτη Jeronymus Payer και το έργο «SOUVENIRS DE LA LIBERTE DE LA GRECE EN 1821» του Ιταλού συνθέτη Severin Leoni.

Τα έργα παραχωρήθηκαν από το προσωπικό αρχείο Ελληνικής μουσικής του Γιώργου Κωστάντζου σε πιανιστική μορφή και μεταγράφηκαν από τον Αρχιμουσικό Σωκράτη Άνθη.

Στην συναυλία τα έργα αυτά θα ακουστούν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.
Το μουσικό σώμα θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Σωκράτης Άνθης.
Την σκηνοθεσία και παρουσίαση της συναυλίας θα κάνει η κ. Ναταλία Καποδίστρια, ενώ ο κ. Σπύρος Βέργης θα απαγγείλει θούρια του Ρήγα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αλλά θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία. Προς το σκοπό αυτό θα διανεμηθούν δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα γίνεται από την Δευτέρα 15/11 έως και την Παρασκευή 19/11, στο κτήριο της Φιλαρμονικής και από ώρες 10:00 πμ με 12:00μμ καθώς και 18:00 μμ με 20:00 μμ. Επίσης θα διανέμονται και 1 ώρα προ της έναρξης της συναυλίας, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο.

Για την είσοδο θα απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού η νόσησης η αρνητικού rapid test.