Έκθεση ζωγραφικής της Amanda Galal: «Ιστορίες Αγώνα και Επιβίωσης»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής της καλλιτέχνιδας Amanda Galal με τίτλο «Ιστορίες Αγώνα και Επιβίωσης» στις Φυλακές του Παλαιού Φρουρίου 21-31 Οκτωβρίου.

Εγκαίνια έκθεσης το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 12:00.

Η έκθεση ζωγραφικής της Amanda Galal χωρίζεται σε δύο, πολύ σημαντικές για την ίδια, περιόδους της ζωής της.

2020-2021. Τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες που καθορίστηκαν από στιγμές απόστασης, μοναξιάς και μοναχικότητας. Για κάποιους καλλιτέχνες, η περίοδος αυτή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, αφοσίωσης και δημιουργίας. Στην περίπτωση της Amanda Galal αποτυπώνεται η δική της προσωπική προοπτική για την πανδημία, το lockdown και την απομόνωση.

2021-2023. Άμστερνταμ, Παρίσι, Λονδίνο. Μία σειρά από ταξίδια ανοίγουν μία περιοχή όπου η άνεση και η ελευθερία αντικαθίστανται από την αγωνία -τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό- σε μία προσπάθεια εγκαθίδρυσης και ατέρμονου επαναπροσδιορισμού.

Οι πίνακες της με τίτλο θεματικής «Ανάσες Επιβίωσης» αποτελούν τη δεύτερη ολοκληρωμένη σειρά της Amanda Galal και εκτίθενται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα. Η θεματική της εστιάζει στον συμβολισμό της μοναχικότητας, της προσμονής για ελευθερία, της καθολικής αλλαγής, της ανάγκης επανάκτησης του ελέγχου, της προσαρμογής σε μία νέα κανονικότητα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η Amanda Galal ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα σε Αθήνα και Κάιρο ενώ ολοκλήρωσε τις Πτυχιακές της σπουδές στην Αθήνα, στο ΤΕΙ Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας και τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο Λονδίνο, στο London College of Communication.
Την τελευταία δεκαετία εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης και του design ενώ έχει ξεχωρίσει με μία σειρά από βραβευμένα project. Όμως η περιορισμένη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει το commercial industry, γέννησε στην Αμάντα την ανάγκη να μη σταματήσει ποτέ να εκφράζεται μέσα από το έμφυτο ταλέντο της στη ζωγραφική.

Στους πίνακές της αποτυπώνει το περιβάλλον της, την ταυτότητά της, τις δικές της αναπαραστάσεις, εμπνευσμένες από την καθημερινότητα, εμποτισμένες με την Ελληνο-Αιγυπτιακή της κουλτούρα και κληρονομιά.