Έκθεση ζωγραφικής στο Λατινικό Παρεκκλήσιo του Παλαιού Φρουρίου

Την Τρίτη 03 Αυγούστου 2021 στις 20:00, εγκαινιάζεται στο Λατινικό Παρεκκλήσιo του Παλαιού Φρουρίου, η ομαδική έκθεση ζωγραφικής “1821/2021 Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική”, η οποία εντάσσεται στον εορτασμό της επετείου από τα 200 χρονια της Ελληνικής Επανάστασης.

Εννέα εικαστικοί δημιουργοί περιγράφουν και ερμηνεύουν την σημασία της Ελληνικής Επανάστασης, την αναμέτρησή της με τον χρόνο ως διαρκούς παραγωγής ιδεών και αισθημάτων, ως αναγνώρισης και πηγής έμπνευσης της ελληνικότητας, καταθέτοντας στο πεδίο της ζωγραφικής τις διαφορετικές αισθητικές επιλογές τους, την ποικιλία των μέσων και των τρόπων, την ιδιαιτερότητα και  δεξιοτεχνία τους.

Προσωπογραφίες πρωταγωνιστών της Επανάστασης καθώς και της πρώτης περιόδου ύπαρξης του Ελληνικού Κράτους, σκηνές ιστορικών γεγονότων, αποδόσεις συμβόλων και παραδόσεων συναντώνται και συνομιλούν με αφορμή την Επέτειο, με θέαση και αναφορά το ευρύ πεδίο της “πατρίδας” .
Στάθης Βατανίδης, Σπύρος Κολυβάς, Δημήτρης Κρέτσης, Αλέκα Λαμπίρη, Κωστας Μηνάς, Μίλτος Παντελιάς, Κωστής Παπαβλασόπουλος, Μαρίνα Στελλάτου, Κώστας Τόμπρος.
 
Διάρκεια: 3-30 Αυγούστου 2021.
Ώρες επίσκεψης: 8.00-20.00 (καθημερινά).
Στον χώρο της  έκθεσης τηρούνται τα μέτρα προστασίας (αριθμός επισκεπτών εντός του κλειστού χώρου, μάσκες προστασίας, αποστάσεις κ.α.).