Έκθεση Ζωγραφικής & Γλυπτικής: Cacao Rocks & Γεώργιος Μέγκουλας

Έκθεση Ζωγραφικής & Γλυπτικής: Cacao Rocks & Γεώργιος Μέγκουλας

Έκθεση Ζωγραφικής & Γλυπτικής: Cacao Rocks & Γεώργιος Μέγκουλας

Cacao Rocks – Έκθεση Ζωγραφικής

Αίθουσα Τέχνης «Θάνος Χρήστου»

08.08. – 31.08.2023

Γεώργιος Μέγκουλας – Έκθεση Γλυπτικής

08.08. – 31.08.2023

Κήπος του Λαού

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων παρουσιάζουν τον Cacao Rocks και τον Γιώργο Μέγκουλα, σε μία εικαστική συνομιλία ζωγραφικής και γλυπτικής.

Ο Cacao Rocks -κατά κόσμον Ιάσονας Μέγκουλας- ένας από τους πρωτοπόρους street artists της Ελλάδας, ξεκίνησε τη δράση του σε ηλικία μόλις 14 ετών, δημιουργώντας την πρώτη του μεγάλη τοιχογραφία για λογαριασμό της Greenpeace, σε δημόσιο χώρο στην Κέρκυρα ,

Η ξεχωριστή του “γραφή” που συνδυάζει την μοντέρνα ελληνική ζωγραφική με την τεχνοτροπία του street art, έχει κάνει το έργο του γνωστό σε πολλές χώρες, με παρουσιάσεις σε μουσειακούς χώρους και πινακοθήκες και συνεργασίες με μεγάλα διεθνή branding, ενώ έργα του βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη σειρά ζωγραφικών και κεραμικών του έργων στο νησί που μεγάλωσε, την Κέρκυρα.

Ο Γιώργος Μέγκουλας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες της γενιάς του, θεωρείται πρωτοπόρος του κονστρουκτιβισμού αλλά και από τους τελευταίους δεξιοτέχνες της κλασικής γλυπτικής.

Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους γλύπτες της εποχής. Έχει φιλοτεχνήσει δεκάδες μνημεία που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα, ενώ τα έργα του έχουν εκτεθεί στην Ευρώπη και την Αμερική.

Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, με κορυφαία την υψηλή διάκριση του “Ιππότη Γραμμάτων &  Τεχνών” το 1995, από το Γαλλικό κράτος.

Στην επιμέλεια των εκθέσεων, συνεργάζεται η Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός της Τέχνης.

 

CACAO ROCKS

Έκθεση Ζωγραφικής

Αίθουσα Τέχνης “Θάνος Χρήστου”

08-31.08.2023

Είσοδος Ελεύθερη

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΚΟΥΛΑΣ

Έκθεση Γλυπτικής

Κήπος του Λαού

08-31.08.2023

Είσοδος Ελεύθερη