Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Σακαλάκ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζει μια έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Σακαλάκ 11 με 25 Νοεμβρίου.

Eγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 18:30, στην Ιόνιο Βουλή.

«Η δημιουργία ενός πορτραίτου είναι για μένα μία αποκαλυπτική ιεροτελεστία. Η μαγεία βρίσκεται στο γεγονός ότι κάθε φωτογράφηση είναι διαφορετική, ανάλογα με την προσωπικότητά του ανθρώπου που φωτογραφίζω.

Εκτός από τις αυθόρμητες και καθόλου στημένες στιγμές που με συγκινεί να συλλαμβάνω με το φακό μου, μού αρέσει να σχεδιάζω εκ των προτέρων όταν πρόκειται για την φωτογράφιση πορτραίτου ενός μουσικού, την κάθε λεπτομέρεια, ανάλογα με το ποιον θα φωτογραφίσω και τι θέλω να τονίσω από την προσωπικότητα του ή από το όργανο που παίζει. Κάθε όργανο έχει ψυχή που ενεργοποιείται από την ψυχή του μουσικού. Ο στόχος μου πάντα είναι ακριβώς αυτό να μπορέσει να αποτυπωθεί σε μία φωτογραφία.

Η μίνιμαλ προσέγγιση είναι επίσης πρόκληση για μένα. Η εστίαση για παράδειγμα στο πρόσωπο του Μουσικού με τη χρήση μόνο ενός στοιχείου από το όργανο που παίζει.

Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω την στιγμή που συμβαίνει. Αγαπώ τη μουσική. Είμαι ερωτευμένος με την φωτογραφία. Ταυτόχρονα. Όπως λοιπόν στη ζωή ο έρωτας με το πέρασμα του χρόνου μετουσιώνεται σε βαθιά αγάπη, το ίδιο αισθάνομαι ότι συμβαίνει και με μένα. Ευλογημένος γιατί νιώθω έρωτα και αγάπη ταυτόχρονα.»