Διημερίδα “Βιοηθικής” στην Κέρκυρα, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Διημερίδα “Βιοηθικής” στην Κέρκυρα, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Διημερίδα “Βιοηθικής” στην Κέρκυρα, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας πραγματοποιείται την Παρασκευή 13 & το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στο κτήριο της Ιονίου Βουλής, διημερίδα για την «Βιοηθική», δηλαδή για την επιστήμη που ασχολείται με τα ηθικά προβλήματα που προκύπτουν από τις νέες ανακαλύψεις της Βιολογίας και τις εφαρμογές της Γενετικής Μηχανικής.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία του καθηγητή Χειρουργικής και πρ. Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κωνσταντίνου Σιμόπουλου, ενώ, εκτός από τον ΔΣΚ, τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας. 

Στην διημερίδα της Βιοηθικής, μεταξύ των ομιλητών θα είναι και τρεις διακεκριμένοι συνάδελφοι μας και μέλη του ΔΣΚ, ο κ. Σπύρος Λέλας – δικηγόρος & νομικός σύμβουλος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, ο κ. Σπύρος Δραγομάνοβιτς – δικηγόρος & νομικός σύμβουλος του Ιονίου Πανεπιστημίου και η κ. Μαρία Κανελοπούλου Μπότη – δικηγόρος & καθηγήτρια δικαίου της πληροφορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενώ ομιλητής θα είναι και ο Εφέτης του Εφετείου Κέρκυρας και διδάκτωρ Νομικής Σχολής κ. Γιώργος Αλμπούρας. 

Η εκδήλωση θα έχει έναρξη την Παρασκευή 13/05/2022 και ώρα 18:00μμ, στην Ιόνιο Βουλή, όπου χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, θα απευθύνουν η Δημαρχος κ. Κέρκυρας & ΔΝ κ. Μερόπη Υδραίου, ο Πρύτανης του ΙΠ κ. Ανδρέας Φλώρος, ο Πρόεδρος του ΔΣΚ κ. Γιάννης Κοντός, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Δημήτρης Καλούδης και ο πρ. Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. 

Θα ακολουθήσουν επιστημονικές διαλέξεις, ενώ το Σάββατο 14/05/2022 θα πραγματοποιηθούν δυο συνεδρίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Καλούμε του συμπολίτες μας, καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εξαιρετική αυτή και πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική πρωτοβουλία, που αποζητά να αναλύσει και να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα της εποχής μας για ένα τόσο σοβαρό και σύγχρονο θέμα.

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ 

Δείτε το πρόγραμμα της Διημερίδας εδώ.