Διεθνής Ακαδημία Κλαρινέτου Κέρκυρας από τη Φ.Ε.Κ.

Διεθνής Ακαδημία Κλαρινέτου Κέρκυρας από τη Φ.Ε.Κ.

Διεθνής Ακαδημία Κλαρινέτου Κέρκυρας από τη Φ.Ε.Κ.

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, διοργανώνει τη Διεθνή Ακαδημία Κλαρινέτου Κερκύρας, στην οποία πρόκειται να διδάξουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικοπαιδαγωγοί. Σκοπός της είναι η προαγωγή της μουσικής πράξης και διδασκαλίας και η διασύνδεση του εκπαιδευτικού έργου του Ιδρύματος με τη σημερινή πραγματικότητα διεθνώς.

Η Διεθνής Ακαδημία Κλαρινέτου Κέρκυρας θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου 2023 στους χώρους της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας. Διδάσκουν οι καθηγητές:

 

  • Philippe Cuper (Principal Clarinet Paris National Opera, Guest Principal Berliner Philharmoniker, Lucerne Festival Orchestra, Prof. Conservatoire de Versailles),
  • Σπύρος Μουρίκης (Principal Clarinet Athens State Orchestra, Utopia Orchestra, Guest Principal MusicAeterna Orchestra, Prof. Goldsmiths University),
  • Robert Oberaigner (Principal Clarinet Staatskapelle Dresden, Concerto Köln Dresden Festival Orchestra, Teacher Gustav Mahler Academy Bolzano),
  • Marco Thomas (Former Principal Clarinet Berliner Philharmoniker, Utopia Orchestra, Prof.Hochschule für Künste Bremen).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος σε μαθήματα και εργαστήρια (workshops). Τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε διαφορετικά επίπεδα μαθητών και σε μουσικούς με τριετή τουλάχιστον ενασχόληση με το κλαρινέτο. Έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδουν το μέγιστο σε κάθε τεχνικό και ηλικιακό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν αίτηση συμπληρωμένη με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, υπόδειγμα της οποίας βρίσκεται στον διαδικτυακό τόπο της ΦΕΚ (www.fek.gr) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( info@fek.gr) είτε αυτοπροσώπως στο κατάστημα της ΦΕΚ Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-19:00 (γραφείο υπαρχιμουσικού κ. Σπύρου Κακαρούγκα). Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 8 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου 2023. Για τους επιθυμούντες συμμετοχή θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, ενώ για τους ακροατές δεν υπάρχει περιορισμός. Το κόστος συμμετοχής διαφέρει ανά επίπεδο μαθητή (ανάλογα προσαρμόζεται και η διάρκεια του μαθήματος) και κυμαίνεται από 20 έως 50 ευρώ ανά μάθημα.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Διεθνούς Ακαδημίας Κλαρινέτου Κερκύρας επιθυμεί να ευχαριστήσει όσους στηρίζοντας την πραγματοποίησή της στήριξαν παράλληλα και τη διάδοση του κερκυραϊκού Πολιτισμού παγκοσμίως, οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.