Διαδικτυακός Πανελλήνιος Δημόσιος Θηλασμός

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ #thilaZO, διοργανώνει τον 11ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!

Για την Κέρκυρα τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα Κέρκυρα: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας και σας προσκαλεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ., σε μια διαδικτυακή εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά , μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μια διαφορετική χρονιά από όλες τις άλλες σε ένα διαδικτυακό ραντεβού! Σεβόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες στην χώρα μας ,πραγματοποιούμε τη συνάντηση διαδικτυακά και με την ίδια χαρα και λαχτάρα όπως κάθε χρόνο περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και να σας ακούσουμε. Θα «συναντηθούμε» και φέτος, γιατί ξέρουμε πλέον ότι η προσπάθειά μας, η έγκαιρη ενημέρωση και η βοήθεια από μητέρα προς μητέρα αποδίδει !

Όλο και περισσότερες μητέρες καταφέρνουν να θηλάσουν, να υπερνικούν δυσκολίες και αντιξοότητες, να καταρρίπτουν μύθους και προκαταλήψεις σχετικά με τον θηλασμό. Αναγνωρίζοντας τον θηλασμό ως το φυσικό τρόπο διατροφής και το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή του νέου ανθρώπου, η εκδήλωση του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού αποσκοπεί επίσης στην απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και την εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, αποτελεί επιπλέον και μια διαμαρτυρία για το δικαίωμα των παιδιών μας στο δημόσιο θηλασμό.

Τα παιδιά μας δεν θα πρέπει να θηλάσουν ποτέ ξανά σε τουαλέτες, παρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να πρόκειται για μια ντροπιαστική πράξη. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν όπου και όποτε το επιθυμούν, ελεύθερα και ανεμπόδιστα. Ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι δικαίωμα που προστατεύεται από την νομοθεσία! Η εκδήλωση δεν αφορά μόνο θηλάζουσες μητέρες, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό σας περιμένουμε όλους, θηλάζουσες, μέλλουσες μητέρες, μητέρες που δεν τα κατάφεραν στο παρελθόν, φίλους και συγγενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για να στηρίξουν κάποιον δικό τους, εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό για να ενημερωθείτε και για να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. (https://www.facebook.com/groups/KerkyraThilasmos )  Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/thilazo/