Διαδικτυακη βιβλιοπαρουσίαση: «Ο άρχοντας και η λιομαζώχτρα»

Το Σάββατο 27 Μαρτίου και ώρα 19:00 θα παρουσιαστεί διαδικτυακά μέσω Zoom μια νουβέλα του Λουκιανού Ζαμίτ η ιστορία της οποίας διαδραματίζεται στην Κέρκυρα πριν από πολλά χρόνια. Ο συγγραφέας αναφέρεται στη ζωή στην κερκυραϊκή ύπαιθρο μέχρι την πρώτη μεταπολεμική εποχή και περιγράφει με μάλλον μελανά χρώματα τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι αγρότισσες που βρίσκονταν στην υπηρεσία των αρχόντων.

Η έκδοση αυτού του βιβλίου από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών αποτελεί φόρο τιμής σ’ έναν επίμονο δημιουργό που διανύει μια μεγάλη πορεία στα γράμματα. Στον πρόλογο του ο Περικλής Παγκράτης αναφέρει ότι το πεζογράφημα συγχωνεύει τους απόηχους μιας άλλης εποχής, βοηθάει τους παλαιότερους να θυμηθούν και τους νεότερους να μάθουν.

Επιπροσθέτως, ο ποιητής Δημήτρης Κονιδάρης σημειώνει στην εισαγωγή του πως το έργο του Λουκιανού Ζαμίτ μοιάζει με συναρπαστικό ρεπορτάζ και με ψυχογραφία, καθώς αποδίδει καθημερινά δράματα που βίωναν οι άνθρωποι τη συγκεκριμένη εποχή. Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και να τιμήσουμε μαζί τον ροταριανό συνάδελφο Λουκιανό Ζαμίτ, προ-πρόεδρο του Ομίλου μας, τιμηθέντα με το βραβείο του Διεθνούς Ρόταρυ Paul Harris Fellow.

Τον ροταριανό συνάδελφο θα παρουσιάσει ο προ-πρόεδρος του Ομίλου ομότιμος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Νίκος Παπαδημητρίου.  

Info: Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 19:00

Σύνδεσμος: https://us02web.zoom.us/j/85398080670…

Meeting ID: 853 9808 0670

Passcode: 799798