Διαδικτυακή συναυλία από τη μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής

Συνεπής στους καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς στόχους της εδώ και 181 έτη, αλλά ταυτόχρονα τηρώντας κατά γράμμα τις προβλέψεις που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας έχει την ιδιαίτερη χαρά να προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό ακόμη μια διαδικτυακή μουσική εκδήλωση.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η ΦΕΚ:

Πρόκειται για τη συναυλία της Μπάντας του ιδρύματος , η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming) στις 27 Φεβρουαρίου 2021 στις 19:00 μέσα από τη σελίδα και το κανάλι της Φιλαρμονικής μας στο youtube. Κύριος άξονας της παραπάνω διαδικτυακής συναυλίας είναι η όπερα, είδος που για δύο και πλέον αιώνες διαμόρφωσε, άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα, τη μουσική αντίληψη και το αισθητήριο του νησιού μας. Πρόκειται να ακουστούν διασκευασμένα αποσπάσματα έργων του Verdi, του Bellini, του Mascagni και του Bizet. Επίσης θα αποδοθούν και έργα μη προερχόμενα από τον χώρο του μελοδράματος, όπως του Chabrier και του Σπύρου Προσωπάρη, ο οποίος και θα διευθύνει την μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής.

Μέρος της συναυλίας της 27ης Φεβρουαρίου 2021 θα αφιερωθεί στη μνήμη του επί δεκαετίες αρχιμουσικού της Παλαιάς Φιλαρμονικής, Δημήτρη Κάφυρη, από την εκδημία του οποίου συμπληρώθηκε προ ημερών ένα έτος. Η συναυλία, η οποία θα ξεκινήσει στις 19:00 ακριβώς, αυτονοήτως θα λάβει χώρα χωρίς την παρουσία κοινού και φυσικά κατόπιν ειδικής αδείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.