Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου “Σταγόνες μνήμης στη θάλασσα των αρχείων”

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου “Σταγόνες μνήμης στη θάλασσα των αρχείων”

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου “Σταγόνες μνήμης στη θάλασσα των αρχείων”

H Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας σας προσκαλεί στη διαδικτυακή παρουσίαση της νέας της έκδοσης Σταγόνες μνήμης στη θάλασσα των αρχείων. Τεκμήρια Κρητών προσφύγων από το κερκυραϊκό Αρχείο (1647-1747) των Σπύρου Καρύδη και Παναγιώτας Τζιβάρα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 19:00.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας κ. Γιάννης Πιέρης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

O καθηγητής στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεράσιμος Παγκράτης ο επίκουρος καθηγητής Αρχειονομίας στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου – εκπρόσωπος της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών κ. Μανώλης Δρακάκης ο ιστορικός κ. Δημήτρης Ζυμάρης και οι συγγραφείς Θα ακολουθήσει συζήτηση Η παρουσίαση θα προβάλλεται σε απευθείας σύνδεση μέσω του διαδικτύου:

Zoom: https://us02web.zoom.us/j/86796191063?pwd=cCttQkFwVy9SV09udnpLSW5EOHNndz09 (Passcode: 839980) youtube: https://youtu.be/rncHTal9O7g Α.

Οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα Zoom:  

Από τις 18.30 θα μπορείτε να εισέλθετε στην πλατφόρμα Zoom, μέσω του συνδέσμου: https://us02web.zoom.us/j/86796191063?pwd=cCttQkFwVy9SV09udnpLSW5EOHNndz09

Αρχικά θα χρειαστεί να “ανοίξετε” τον παραπάνω σύνδεσμο και να “κατεβάσετε” το πρόγραμμα. Ακολούθως θα το εγκαταστήσετε και θα εισέλθετε αυτόματα στο meeting room, περιμένοντας έως ότου ξεκινήσουν οι ομιλίες.

Η σύνδεσή σας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει με κλειστή την κάμερα και κλειστό το μικρόφωνό σας.

Στο τέλος της εισήγησης θα έχετε τη δυνατότητα είτε να ανοίξετε το μικρόφωνο σας –ή και την κάμερά σας– (επιλέγοντας στα ενδεδειγμένα εικονίδια κάτω αριστερά), είτε να γράψετε ένα σύντομο σημείωμα/ερώτημα στο chat.

Στην πλατφόρμα του Zoom έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν έως και 100 άτομα.

Σε περίπτωση πληρότητας των θέσεων, παρακαλούμε να μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο του https://youtu.be/rncHTal9O7g

Ούτως ή άλλως, υπάρχει η εναλλακτική δυνατότητα απευθείας παρακολούθησης των ομιλιών από την πλατφόρμα του Youtube, μέσω του  παραπάνω συνδέσμου. 

Οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα Youtube:

Η σύνδεση στο Youtube θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις ξεκινήσει η εκδήλωση, στις 19.00. Θα υπάρχει μια καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων (περίπου 30”) από το πραγματικό χρόνο της ομιλίας, χωρίς όμως να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στη σύνδεση μας.  

Στο τέλος των ομιλιών θα έχετε τη δυνατότητα να θέσετε τις ερωτήσεις σας με γραπτό λόγο στο chat.  Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει  να επιλέξετε την παρακολούθηση των εισηγήσεων και της συζήτησης σε μία από τις δύο πλατφόρμες (Zoom ή Youtube).