Διαδικτυακή παρουσίαση: Νέες Ψηφιακές Αφηγήσεις από το Μουσείο Καποδίστρια

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών σας προσκαλεί στη διαδικτυακή παρουσίαση των ψηφιακών παραδοτέων που προέκυψαν από το πρόγραμμα με τίτλο: «Δράσεις για την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του Μουσείου Καποδίστρια: α) Ψηφιακή Προβολή Ιστορικού Κτήματος οικίας Καποδίστρια, β) Ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο: Ο Ιωάννης Καποδίστριας, τα Επτάνησα και η Επανάσταση του 1821» που υλοποίησε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Κατά τη διετία 2019-2021 το Μουσείο Καποδίστρια υλοποίησε ένα σημαντικό έργο που είχε στόχο τον εμπλουτισμό του ψηφιακού περιεχομένου που προσφέρει, τόσο μέσα από την ανανεωμένη του ιστοσελίδα όσο και μέσα από το ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Οι “Νέες ψηφιακές αφηγήσεις” παρουσιάζουν με σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο τα αποτελέσματα της μελέτης, της τεκμηρίωσης και της ανάδειξης των ιστορικών πηγών που σχετίζονται με δύο ευρείες θεματικές: την συμμετοχή των Επτανησίων στις διεργασίες που οδήγησαν στην Ελληνική Επανάσταση και τη λειτουργία της «Κουκουρίτσας», της εξοχικής δηλαδή κατοικίας και παραγωγικού κτήματος των Καποδίστρια στη μέση Κέρκυρα, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Καποδίστρια.

Στην διαδικτυακή παρουσίαση θα συμμετέχουν ερευνητές και συνεργάτες του έργου, οι οποίοι και θα μιλήσουν για την έρευνα, τους στόχους, καθώς και τους τρόπους πρόσβασης κι αξιοποίησης των νέων αυτών αφηγήσεων.

Η διαδικτυακή παρουσίαση θα μεταδίδεται ζωντανά:

  • Μέσω ZOOM*

Zoom link:https://us02web.zoom.us/j/81058513410?pwd=S3ZRWnYyNUVzdlZkamlGSGpOTWxIQT09

  • Στους λογαριασμούς Facebook/ Youtube: Capodistrias Museum

*Το Zoom meeting της παρούσας εκδήλωσης θα μεταδοθεί ζωντανά και θα καταγραφεί στις πλατφόρμες Youtube και Facebook του Μουσείου Καποδίστρια. Συμμετέχοντας στο Zoom meeting, αποδέχεστε την καταγραφή και αναμετάδοση στις παραπάνω πλατφόρμες.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας  εδώ