Διαδικτυακή εκδήλωση προβολής στο πλαίσιο του έργου TRUMPET

Διαδικτυακή εκδήλωση προβολής στο πλαίσιο του έργου TRUMPET

Διαδικτυακή εκδήλωση προβολής στο πλαίσιο του έργου TRUMPET

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προβολής και ενημέρωσης στο πλαίσιο του έργου TRUMPET το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014-2020 στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙΟΝ49.

Στην ενημερωτική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο σύνδεσμο https://zoom.us/j/92778092057?pwd=cFYybXZQanZ6RVJrVzc4RmZGT202Zz09, θα γίνει ένας απολογισμός των δράσεων που έχουν ολοκληρωθεί στο έργο και θα διεξαχθεί συζήτηση με φορείς της Κέρκυρας αναφορικά με τη σημασία της ψηφιοποίησης της μουσικής της Κέρκυρας για τη διατήρηση της πολιτισμικής της κληρονομιάς. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Το έργο TRUMPET αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλαισίου ψηφιακών υπηρεσιών καταγραφής, οργάνωσης και προώθησης της μουσικής της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει μουσικά τεκμήρια που σχετίζονται με την Κέρκυρα (παρτιτούρες, μουσικό υλικό, προγράμματα συναυλιών, κ.ο.κ.) και τα καθιστά προσβάσιμα στο κοινό, για έρευνα, μάθηση και διασκέδαση, καθώς και μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας οι χρήστες θα λαμβάνουν μια εμπειρία εξερεύνησης και αναζήτησης της μουσικής της Κέρκυρας μέσω της ανάδειξης μουσικών μονοπατιών. Η καινοτομία του έργου έγκειται τόσο στην τεχνολογική συλλογή, ψηφιοποίηση, σημασιολογική επισήμανση και προβολή του μουσικού περιεχομένου, όσο και στην ενίσχυση της δημιουργικής οικονομίας της Κέρκυρας και ανάδειξη της μουσικής της κληρονομιάς.