Διαδικτυακά μαθήματα επίλυσης του Κύβου του Rubic από την Δημόσια Βιβλιοθήκη

Διαδικτυακά μαθήματα επίλυσης του Κύβου του Rubic από την Δημόσια Βιβλιοθήκη

Διαδικτυακά μαθήματα επίλυσης του Κύβου του Rubic από την Δημόσια Βιβλιοθήκη

Πώς να λύσω τον κύβο του Rubik;

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας πραγματοποιεί δύο διαδικτυακά μαθήματα επίλυσης του Κύβου Rubik.  

Ο Κύβος Rubik εφευρέθηκε από τον Ernő Rubik, Ούγγρο καθηγητή αρχιτεκτονικής, γλύπτη και εφευρέτη μηχανικών παζλ. Πρόκειται για 3D παζλ που αποτελείται από 6 έδρες, καθεμία εκ των οποίων αποτελείται από 9 κυβάκια. Ειδικός μηχανισμός επιτρέπει να περιστρέφεται κάνοντας μία κίνηση τη φορά. 

Σκοπός είναι να εμφανιστεί το ίδιο χρώμα στα κυβάκια κάθε πλευράς, ακολουθώντας τον πιο σύντομο τρόπο. Θέλεις να μάθεις τα μυστικά που κρύβονται για την επίλυσή του, με τρόπο κατανοητό και εύληπτο;  Η μόνη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σου στα μαθήματα είναι να διαθέτεις Κύβο!  

Τα δύο διαδοχικά διαδικτυακά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν:  

Παρασκευή 6/11/2020: 19:00-20:30

Σάββατο 7/11/2020: 17:00-18:30

Εκπαιδεύτρια Νίκη Σκουμπούρη Πτυχιούχος Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων (ΤΕΙ Ιονίων Νήσων), Πτυχιούχος Δ.ΙΕΚ με ειδίκευση Ηχοληψία Φοιτήτρια Τμήματος Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων Δημοκρίτειου Παν/μίου Επισκευές ηλ. κυκλωμάτων, Προγραμματισμός σε ψηφιακές γλώσσες, Web-Design, Γραφιστική, Scratch.   

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο, ως την Τετάρτη 4/11/2020: https://forms.gle/K8i1u2X2LcgYhCnH9