Χριστίνα Πουλίτση / Δημήτρης Γιάκας: ρεσιτάλ αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας

Δελτίο Τύπου

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας 2023

 Η διεθνούς φήμης υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας σε ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας, για τα 100 χρόνια από την γέννηση της

Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 21.00

Πλακάδα

Είσοδος ελεύθερη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζει το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 21.00 στην Πλακάδα τη διεθνούς φήμης υψίφωνο Χριστίνα Πουλίτση και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα σε ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο στην Μαρία Κάλλας, για τα 100 χρόνια από την γέννηση της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις πιο αγαπημένες άριες του ιταλικού Μπελ κάντο, τις οποίες έχει σφραγίσει με την ερμηνεία της η Μαρία Κάλλας.

Η Χριστίνα Πουλίτση ως υπότροφος του οργανισμού, που η ίδια η Μαρία Κάλλας δημιούργησε για να στηρίξει νέους Έλληνες καλλιτέχνες στην τελειοποίηση των σπουδώντους, καθώς και των υποτροφιών “Αλεξάνδρα Τριάντη”, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Τεχνώντου Βερολίνου.

Έχοντας ως μέντορά της τον διάσημο Μαέστρο Ζούμπιν Μέτα, ξεκίνησε την καριέρα της μεδική του συστατική επιστολή στην Κρατική Όπερα της Δρέσδης,ενώ έκτοτε έχει εμφανιστεί σεμερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα, Όπερα της Ρώμης, Παρίσι, Βερολίνο, Αμβούργο, Βαρκελώνη, Τόκυο, Ζυρίχη, Σανγκάη, Σιάτλ κτλ.

Θεωρείται μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες του ρόλου της Βασίλισσας της Νύχτας στονκόσμο, ενώ έχει ερμηνεύσει με πολύ μεγάλη επιτυχία ρόλους του ιταλικού μπελά κάντο, όπως Λουτσία Ντι Λάμερμουρ στην πρώτη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μετην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, Βιολέτα Βαλερί στο Αμβούργο, Τζίλντα στην Φλωρεντία, ΕΛΣ, Φεστιβάλ Αθηνών, Υπνοβάτιδα, Παμίρα κτλ, καθώς και γερμανικό και γαλλικό ρεπερτόριο, όπως Μανόν του Μασνέ στην ΕΛΣ και Κονστάντσε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, Το αηδόνι του Στραβίνσκι κ.α.

Έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς μαέστρους, όπως ο Ζούμπιν Μέτα, Τζιαναντρέα Νοσέντα, Μικέλε Μαριότι, Κρίστιαν Τήλεμαν κ.τ.λ. και σκηνοθέτες Μπάρι Κόσκι, Κέιτι Μίτσελ, Ρομπέρτο Αμπάντο, Αρτούρο Μαρέλι κ.τ.λ.

Στα μελλοντικά της σχέδια συμπεριλαμβάνονται εμφανίσεις της με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο, το ντεμπούτο της ως Ελβίρα στους Πουριτανούς του Μπελίνι καθώς και η πρώτη της επίσημη ηχογράφηση στα Κάρμινα Μπουράνα του Κ. Ορφ με την Συμφωνική Ορχήστρα τουΛονδίνου υπό την διεύθυνση του Τζιαναντρέα Νοσέντα.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιόνια Νησιά-ΕΣΠΑ 2014-2020 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Διονύσης Γραμμένος

Οργάνωση Παραγωγής: LabyardProductions

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Ερηνάκης

 

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας θα ανακοινωθεί και στην ιστοσελίδα: www.corfuif.gr

Ακολουθήστε το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας στα SocialMedia:

Facebook

Instagram

Και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube για να δείτε τα videos του Φεστιβάλ:

 

 

Info:

Τοποθεσία: Πλακάδα, Κέρκυρα

Ημερομηνία: Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21.00

Γενικές πληροφορίες – Επικοινωνία: info@corfuif.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 0030 2661 200254

Είσοδος ελεύθερη