Χειμωνιάτικο Ταξίδι του Franz Schubert

Χειμωνιάτικο Ταξίδι του Franz Schubert

Χειμωνιάτικο Ταξίδι του Franz Schubert

Το σπουδαίο έργο Χειμωνιάτικο Ταξίδι του Franz Schubert θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας.

Το έργο εξιστορεί μια συναρπαστική ιστορία ενός ταξιδιώτη του χειμώνα με άξονα τη σκέψη του θανάτου. Μέσα από αυτό το «ταξίδι», τα βιώματά και τις ψυχολογικές μεταπτώσεις του, τα οποία εξιστορούνται στα επιμέρους τραγούδια, οδηγείται τελικά σε μια συμφιλίωση με την κατάληξη αλλά και τη μοναξιά που τον διέπει. Ο ήρωας πληγώνεται, ωριμάζει, φοβάται, ενηλικιώνεται.

Η σύνθεση του συγκεκριμένου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι δεδομένου ότι έγινε σε μια περίοδο που ο Franz Schubert ήταν πολύ άρρωστος με έντονες επιπτώσεις στην υγεία του σφαιρικά. 

Ένα έργο σταθμός, καθώς θεωρείται καθοριστικό για τη μετέπειτα δομή, τεχνική και ύφος της μουσικής δωματίου σφραγίζοντας τη ρομαντική ευρωπαϊκή σύνθεση.

Το έργο ερμηνεύει ο διεθνούς φήμης λυρικός καλλιτέχνης Δημήτρης Τηλιακός, έχοντας στο πλευρό του τον εξαίρετο σολίτ πιάνου, Βασίλη Βαρβαρέσο (βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς -Piccoli Mozart,  Young Concert Artists, George Enescu, μεταξύ άλλων-υποτροφία στη Σχολή Julliard της Νέας Υόρκης από την οποία του απενεμήθησαν μεταπτυχιακά διπλώματα, καθώς και ο τίτλος του διδάκτορος -PhD Musical Arts).

Ένα αριστούργημα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας για μία και μόνο παράσταση στην Ιόνιο Ακαδημία, από το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας.

Ιόνιος Ακαδημία

20 Νοεμβρίου 2022 – 19:00

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10,00€ / Γενική είσοδος, Ελεύθερη είσοδος για ΑμεΑ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Στο www.corfuif.gr / Ticket Box / Είσοδος Ακαδημίας