Ανοικτή διαδικτυακή συνάντηση του AVARTS Game Hub

Ανοικτή διαδικτυακή συνάντηση του AVARTS Game Hub

Ανοικτή διαδικτυακή συνάντηση του AVARTS Game Hub

Tο AVARTS Game Hub είναι μια δράση διδασκόντων/ουσών και φοιτητών/τριών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, που έχει ως στόχο τη συνάθροιση σχεδιαστών και δημιουργών παιχνιδιών και την προβολή των ιδεών τους στο κοινό. Θέτει στο επίκεντρό του τη σχεδίαση και τη διαδικασία του παιχνιδιού,  συγκεντρώνοντας νέους σχεδιαστές-δημιουργούς και παίκτες, με διάθεση να παίξουν από κοινού και να ανταλλάξουν ιδέες που θα κάνουν τα παιχνίδια πιο ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά. 

Η πρώτη ανοιχτή στο κοινό δράση του AVARTS Game Hub πραγματοποιήθηκε στον Κήπο του Λαού στην Κέρκυρα, το διάστημα 26 και 27 Μαΐου 2022 στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών.

Στο κοινό παρουσιάστηκαν πολυάριθμα παιχνίδια τύπου video games, παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας και επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων που δημιουργήθηκαν από φοιτητές/τριες και διδάσκοντες/ουσες του Τμήματος. Η δράση προσέλκυσε δεκάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν τα παιχνίδια και να συνομιλήσουν με τους/τις δημιουργούς. Έργα του Game Hub παρουσιάστηκαν μετέπειτα στο ευρύ κοινό στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Μετά από αυτές τις επιτυχημένες δράσεις, το AVARTS Game Hub φιλοδοξεί να μεγαλώσει και να αποκτήσει μια διαρκή παρουσία στα παιχνιδικά δρώμενα και καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμμετάσχουν στην πρώτη ανοιχτή συνάντηση διαμόρφωσης των επόμενων δράσεων του.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 17:00. Παρατίθενται τα στοιχεία σύνδεσης στη διαδικτυακή συνάντηση:

Topic: AVARTS Game Hub Meeting
Time: Nov 18, 2022 05:00 PM Athens
Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/89714026786
Meeting ID: 897 1402 6786

Τα θέματα προς συζήτηση αφορούν:

  1. Την επόμενη δράση διαδραστικών παρουσιάσεων παιχνιδιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του τελευταίου διμήνου του 2022.
  2. Την εξεύρεση στέγης για τις εργαστηριακές δράσεις του.
  3. Τον προγραμματισμό των δράσεων και εκδηλώσεων του επόμενου έτους.

Οι συντονιστές του AVARTS Game HubΒαρβάρα ΓαρνέληΕμμανουήλ ΡοβίθηςΙωάννης ΔεληγιάννηςΒασίλειος Κομιανός.