Βάγια Κάπα – End of Innocence στο Palette Cafe & Wine

Βάγια Κάπα – End of Innocence στο Palette Cafe & Wine

Βάγια Κάπα – End of Innocence στο Palette Cafe & Wine

Λίγα λόγια για την έκθεση…

Η Έκθεση με τίτλο “End of Innocence” (Το Τέλος της Αθωότητας) είναι αποτέλεσμα μιας εσωτερικής αναζήτησης, σχετικά με την πορεία του ανθρώπου στο χρόνο. Αποτελεί μια “γνώση” – μετάβαση από την παιδικότητα στην ενηλικίωση και έναν προβληματισμό γύρω από τη διατήρηση της παιδικότητας (αθωότητας) σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται μέσα σε ένα σύμβολο-σταθμό στην ανθρωπότητα, το μήλο.

Στα έργα χρησιμοποιείται μικτή τεχνική. Οι πόσκες ανακατεύονται με το ξηρό παστέλ και τα ακρυλικά, καθώς και με το decoupage και το collage, δημιουργώντας άλλοτε ένα λιτό και άλλοτε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη…

Η Βάγια Κάπα γεννήθηκε στη Λάρισα το 1989. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εκπαίδευση. Ασχολείται καλλιτεχνικά με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία, ενώ η “End of Innocence” αποτελεί την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο Palette Cafe and Wine (Βελισσαρίου 15, στην παλιά πόλη της Κέρκυρας) το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 19:00, παρέα με ζεστό κρασί σε καζάνια!

Ταυτόχρονα στο Palette θα λαμβάνει μέρος και έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων από τις Ανθή και Μαρίνα.

Η Ανθή Καψή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το τελευταίο ενάμιση χρόνο ζει στη Κέρκυρα. Από μικρή ηλικία της άρεσε να πειραματίζεται με κατασκευές, χειροτεχνίες  ζωγραφική κ.ά. Αυτή η ανάγκη για δημιουργία και πρωτοτυπία μεταφέρθηκε στον απέραντο κόσμο του “ΜΑΚΡΑΜΕ” με το οποίο ξεκίνησε να ασχολείται πριν από περίπου δέκα χρόνια, από τότε αυτοδιδακτα και με αγάπη εξελίσσει της ικανότητες της σε αυτό. Οι παρουσιάσεις της δουλειάς της περιλαμβάνουν ατομικές εκθέσεις & συνεργασίες όπως αυτή  με τον Ιωάννη Μωραΐτη σε ένα πάντρεμα μακραμέ και ξύλου. 
Η Μαρίνα είναι 18 χρονών και ασχολείται με τη ζωγραφική, τις κατασκευές και τις τέχνες γενικότερα, από πολύ μικρή ηλικία. Άρχισε να ασχολείται με το κόσμημα, και συγκεκριμένα κόσμημα από πηλό, στα 16, επειδή τότε συνειδητοποίησε πόσο ενδιαφέρον θα είχε να δημιουργήσει τέχνη η οποία φοριέται. Ξεκίνησε να φτιάχνει σκουλαρίκια και να τα δίνει στους φίλους της, αλλά σιγά-σιγά άρχισαν να δείχνουν και άλλα άτομα ενδιαφέρον. Έτσι, σταδιακά, η τέχνη της διαδόθηκε. Το ότι πολλά άτομα ήθελαν να φορούν κοσμήματα που είχε δημιουργήσει, τη γέμισε με ικανοποίηση!