2η Πεζοπορία του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Νότια Κέρκυρα

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Κέρκυρας διοργανώνει πεζοπορία την Κυριακή 13/02/2022 στην πανέμορφη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας, που γειτνιάζει με τον υδροβιότοπο Κορισσίων (περίπου 6.000 στρέμματα), αποτελεί καταφύγιο για πολλά είδη πουλιών (μεταξύ αυτών τα πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο) και ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000. Η διαδρομή είναι 6,5 χλμ. και είναι εύκολη και βατή. Θα διασχίσουμε τις αμμοθίνες (μονοπάτι και παραλία), καθώς και το εντυπωσιακό κεδροδάσος, το μοναδικό της Μεσογείου.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες (φοιτητές/ήτριες, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό) καλούνται να δηλώνουν συμμετοχή έως και την Τρίτη 08/02/2022 (τηλέφωνο: 6972361904, e-mail : ioniogym@ionio.gr).

Επικεφαλής της πεζοπορίας είναι η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Ιονίου Πανεπιστημίου Δρ Αγγελική Μαυροπούλου. Στους/ις ενδιαφερόμενους/ες θα σταλούν περισσότερες οδηγίες και λεπτομέρειες σε εύθετο χρόνο.

Σημείωση: Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων θα υπάρχει λεωφορείο που θα μας μεταφέρει από το Παλαιό Λιμάνι της Κέρκυρας στην Νότια Κέρκυρα για την εκκίνηση της πεζοπορίας και πίσω στην Κέρκυρα μετά το τέλος της πεζοπορίας. Το κόστος για τις δυο αυτές διαδρομές είναι συνολικά για φοιτητές/ήτριες  στην ειδική τιμή των πέντε (5) Ευρώ το άτομο.