23η Διεθνή Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων «ΣΙΝΙΕΣ 2022»

Tο Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών επανέρχεται μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε ο κορωνοϊός σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Σύλλογος πιστός στο ραντεβού με την παράδοση διοργανώνει την 23η Διεθνή Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων ”ΣΙΝΙΕΣ 2022”, την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 στο Περιστύλιο των Ανακτόρων Γεωργίου και Μιχαήλ και το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 στην Ελαιουργία Σινιών, η ώρα έναρξης και των δυο ημερών είναι στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην φετινή εκδήλωση συμμετέχουν:
1. Folk Dance Ensemble ”MERANI” (ΓΕΩΡΓΙΑ)
2. Folk Dance Ensemble ”PKB KORPORACIJE” (ΣΕΡΒΙΑ)
3. Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας
4. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών
5. Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Κέρκυρας
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιώπης
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφών
8. Ένωση Περιθιωτών ”Φίλιππος Βλάχος”

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 15/ 07 – εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο της Πόλης και συνάντηση με την Δήμαρχο από τις αποστολές των συγκροτημάτων για ανταλλαγή δώρων και καλωσόρισμα των καλεσμένων στην στην πόλη μας, θα ακολουθήσει παρέλαση των συγκροτημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο περιστύλιο των ανακτόρων για την έναρξη του Φεστιβάλ.

Σάββατο 16/07 – εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας από τα προσκεκλημένα συγκροτήματα και ακολουθεί η 2 ημέρα της συνάντησης στην Ελαιουργία Σινιών.

Η εκδήλωση αυτή του Συλλόγου τελεί υπό την αιγίδα του CIOFF και έχει την στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και του Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή