12οι αγώνες “Φιλίας & Αγάπης” στην Πάνω Πλατεία

12οι αγώνες “Φιλίας & Αγάπης” στην Πάνω Πλατεία

12οι αγώνες “Φιλίας & Αγάπης” στην Πάνω Πλατεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με τη συνεργασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και του Corfu Mountain Trail διοργανώνει στο χώρο της Πάνω Πλατείας Κέρκυρας (Πάρκο) για 12η φορά τους Αγώνες Δρόμου “ΦΙΛΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ” που έχουν καθιερωθεί για την επέτειο της κατάρριψης του Παγκοσμίου ρεκόρ στα 2000μ. με Φ.Ε από τον Αρσένη Τσιμίνο το 1980 και για τις άλλες μεγάλες επιτυχίες των αθλητών-ιων Στίβου της Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια.

Οι Αγώνες των Σχολείων θα διεξαχθούν στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή στίβου ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΠΑΤΣΕΛΗ που χάθηκε πρόωρα από κοντά μας. Τα 5000μ. Ανδρών και Γυναικών θα διεξαχθούν στη μνήμη του πρώην  Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:  

800μ. Κοριτσιών – Αγοριών  Γ’ και Δ’ Τάξης
1000μ. Κοριτσιών – Αγοριών Ε’ και ΣΤ’ Τάξης
2000μ. Κοριτσιών Γυμνασίων – Λυκείων
3000μ. Αγοριών  Γυμνασίων  – Λυκείων
5000μ. Γυναικών – Ανδρών (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ)

Αναλυτικά η Διαδρομή των 5000μ. ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ : ΛΙΣΤΟΝ και ευθεία προς την Οδό Καποδιστρίου  – αριστερά προς Περιστύλιο Μαίτλαντ – στην Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Ευθεία προς Ανάκτορα – Δεξιά στην Αρσενίου (μουράγια) – Παλαιά Δικαστήρια – προς Ελευθερίου Βενιζέλου, Κόμβος 6ου Γυμνασίου, Αριστερά Λοχαγού Σπυρίδωνος Βλάϊκου (προς Λαϊκή), Σταματίου Δεσύλλα – Δεξιά Γεωργίου Θεοτόκη – Μπόμπα Αριστερά προς Λεωφ. Αλεξάνδρας – Κολώνα Ντούγκλα – Αριστερά Λεωφ. Δημοκρατίας (παραλιακή), ΝΑΟΚ ευθεία Αγωνιστών Πολυτεχνείου – Αριστερά Βίκτωρος Δουσμάνη, Πεντοφάναρο – Καποδιστρίου – Αριστερά προς μνημείο Μαίτλαντ– ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΚΟ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Όλοι οι μαθητές –ιες θα αγωνισθούν στους Αγώνες εφόσον έχουν προσκομίσει στο Σχολείο τους Ατομικό Δελτίο Υγείας και με ευθύνη των Γονιών τους για την πιστοποίηση της Υγείας τους.

Στα 5000μ. Ανδρών και Γυναικών θα αγωνιστούν εφόσον καταθέσουν Υπεύθυνη δήλωση για την πιστοποίηση της Υγείας τους στη Γραμματεία των Αγώνων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής στα 5000μ. Ανδρών και Γυναικών πρέπει να σταλούν στην Τ.Ε ΣΕΓΑΣ το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με αίτηση στο γραφείο της Τ.Ε ΣΕΓΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  (Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας) ή στο e-mail: segaskerkyras@gmail.com.

Στα 800μ. – 1000μ. Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων  Ε’ & ΣΤ’, στα 2000μ. και στα 3000μ. Κοριτσιών & Αγοριών Γυμνασίων και Λυκείων Αντίστοιχα θα γίνουν ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ και από ώρα 9.15 στο Χώρο των Αγώνων (Πάρκο Πάνω Πλατείας).

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Καθηγητές Φ.Α. των Σχολείων να ενημερώσουν και να παροτρύνουν τους μαθητές-ιες για την συμμετοχής τους.